Thai-salaatit

Thai salads

Thai-salaatit ovat usein yksi tulisimmista Thai-​​ruoista, ja se tilataan yhtenä monista jaettavista annoksista. Ne on yleensä valmistettu käyttäen raakoja vihanneksia, chiliä, limeä ja kalakastiketta, mutta esimerkiksi Yam Neua (Thai-naudanlihasalaattia) sisältää lihaa.

Useimmat kansainvälisesti tunnetut Thai-salaatit, kuten Som Tam ovat peräisin Laosista ja ovat suosittuja Koillis-Thaimaassa, missä ne tehdään niin tulisiksi, että se voisi olla vahingollista tottumattoman matkailijan vatsalle. Som Tam koostuu pääasiassa silputusta papaijasta, ja se tarjoillaan usein grillatun kanan kanssa (gai yang).

Yam som-o, on miedompi pomelo-hedelmään (kuin greippi, mutta miedompi) perustuva salaatti. Yam som-o tarjoillaan yleensä silputun kanan kanssa.

Muita salaatteja ovat Yam Neua, eli Thai-naudanlihasalaatti, jossa on tomaattia ja sipulia, sekä Yam Wonsan, johon kuuluu lasinuudelia ja katkarapuja.

Thai-aterioihin ei yleensä kuulu alkupaloja vaan kaikki ruoat tilataan yhdellä kertaa ja ne saapuvat satunnaisessa järjestyksessä ja jaetaan sitten ruokailijoiden kesken. On kuitenkin myös olemassa alkupalaksi luokiteltavia naposteltavia. Näistä tunnetuimpia ovat Satay (grillattu liha tikussa) ja kevätrullat, joita saa monista kadunkulmista ja luokitellaan ennemminkin välipalaksi kuin alkupalaksi.