Thai-jälkiruoat ja hedelmät

Mango sticky rice

Laiharakenteisia thaimaalaisia katsomalla ei voisi uskoa, että monet thaimaalaiset rakastavat jälkiruokia. Molempia, perinteisiä Thai-jälkiruokia sekä länsimaisia ​​herkkuja, kuten kakkuja ja jäätelöä [ai tim] on tarjolla. Perinteiset Thai jälkiruoat ovat melko makeita, ja ne valmistettu pääasiallisesti riisin, kookosmaidon ja sokerin yhdistelmistä, sekä muutamista harvinaisemmista ainesosista, kuten makeasta maissista tai tarhapavuista. Jotkut munapohjaiset Thai-jälkiruoat ovat kotoisin portugalilaisten lähetyssaarnaajien ajoilta (jotka myös toivat chilin maahan!) Vaikka nämä jälkiruoat eivät ole yleisiä Thaimaan ravintoloissa, niitä tilataan usein aterian päätteeksi. Niitä voi saada joskus talon puolesta tai ostettua katukojuista, jotka ovat erikoistuneet erityisesti jälkiruokiin.

Hedelmät ovat myös yleinen Thai-jälkiruoka, ja ne tarjoillaan yleensä sellaisenaan viipaloituna, mutta mangon kanssa on usein tahmeaa riisiä sekä makeaa kookosmaitoa, joka on suosittu jälkiruoka mangosesongin aikaan.

Thaimaa on epäilemättä hedelmien luvattu maa. Erilaisia hedelmiä myydään kadunkulmissa ympäri maata. Viipaloituja hedelmiä [phonlamai] voi ostaa 10-20 bahtilla per annos. Thai-hedelmiin kuuluvat tutut hedelmät, kuten banaani, ananas, vesimeloni ja papaija sekä eksoottisia hedelmiä, kuten dragon fruit, chompu, durian, ja jackfruit. Hedelmät ovat kokeilemisen arvoisia Thaimaassa!

Dragon fruit on suuri oudon-näköinen hedelmä, jossa on vaaleanpunainen piikikäs kuori, vaikka sen alta paljastuu valkoinen ja täyteläisen mehukas syötävä. Chompu on virkistävä päärynän muotoinen hedelmä, joka maistuu vetiseltä omenalta. Pistävän hajuinen durian ja sen sukulainen jack fruit vaativat totuttelua ja kaikki eivät pidä niistä. Durian on niin vahvan hajuinen, että se on jopa kielletty monissa rakennuksissa.

Mangot tarjoillaan niin kypsinä ja mehukkaina kuin myös raakoina ja ​happamina. Thaimaalaiset tyypillisesti tasapainottavat makuja kastamalla niitä sokeria ja chiliä sisältävään seokseen.

Lukemattomia muita eksoottisia Thai-hedelmiä on olemassa vuodenajasta riippuen, ja ne ovat aina kohtuuhintaisia. Osta nippu hedelmiä jaettavaksi kavereiden kanssa. Ne ovat edullisia ja terveellisiä välipaloja.


Lue myös: