Thai-suunnittelijoita

thai fashion

Jos pidät shoppaamisesta, Thaimaa on erinomainen kohde. Sen lisäksi, että ostoskeskukset ovat täynnä kansainvälisiä merkkituotteita, monet liikkeet myyvät Thai-suunnittelijoiden vaatteita, jotka edustavat Thai-muotia. Aina Siam Squaren putiikeista Emporiumin tavarataloon, Thai-suunnittelijoiden vaatteet tekevät tuloaan muotimaailmassa ja voivat olla ainutlaatuinen matkamuisto tyylitietoiselle matkailijalle.

Nuj Novakhett

Nuj Novakhett aloitti muodin alalla opiskellessaan Parson’s School of Designissa sen jälkeen kun hän oli valmistunut valtiotieteiden maisteriksi arvostetusta Bangkok Universitysta! Hänen debyyttimallisto, joka valmistui keväällä 2006 ja oli esillä New Yorkin muotiviikoilla 2006, esitteli hänen Thai-taustaista tyyliään sisällyttämällä Thaimaan kulttuuria ja arkkitehtuuria hänen töihinsä. Hänen syysmallistonsa sen sijaan sai kansainvälisiä vaikutteita esimerkiksi Moskovan Pyhän Vasilin katedraalista. Hänen julkkisasiakkaita ovat Miley Cyrus ja Heidi Klum.

Thakoon Panichgul

Thakoon Panichgul syntyi Thaimaassa ja muutti Yhdysvaltoihin 11-vuotiaana. Hän vietti nuoruutensa  Oklahomassa ennen Bostoniin muuttamista, jossa hän opiskeli liiketaloutta, ja myöhemmin työskenteli New Yorkissa muotikirjoittajana. Vuonna 2004 hän julkaisi oman Thakoon-merkkinsä, joka edustaa selvästi naisellista ja nuorekasta sekä urheilullista tyyliä. Vaikka hänen tuotteitaan saa joka puolelta sekä myös hienoimmista kaupoista, kuten Barneysista, niitä käyttää yksi maailman kuuluisimmista naisista, Yhdysvaltain Michelle Obama.

Disaya Prokobsantisukh

Disaya Prokobsantisukh, joka opiskeli arvostetussa Central Saint Martins College of Fashion and Design -koulussa Englannissa, on työskennellyt John Gallianon kanssa ennen oman ainutlaatuisen tyylinsä luomista. Hänen tyyliään on kutsuttu omalaatuiseksi ja elegantiksi sekä Lontoon inspiroimaksi, joka on nykyään hänen kotikaupunki. Disaya aloitti suunnittelijan uransa omalla alusvaatemerkillään nimeltä Boudoir by Disaya, joka esiteltiin ensikertaa vuoden 2004 Elle-muotiviikoilla. Disaya on sittemmin laajentunut hänen mallistoaan sisältämään helppokäyttöisiä vaatteita ja koruja, jotka ovat koristaneet supertähtiä, kuten Jennifer Lopezia ja Any Winehousea.

Phisit Jongnarangsin

Phisit Jongnarangsin on valmistunut Bangkokin Chulalongkorn-yliopistosta, jossa hän on toisinaan vieraileva luennoitsija, joka jakaa kokemuksiaan muodin maailmasta. Hän on ollut myös mukana organisoimassa muotinäytöksiä, kuten 2006 Bangkok-muotiviikkoja ja Tube-galleriaa, jota hän oli mukana perustamassa.

Pim Sukhahuta

Pim Sukhahuta aloitti suunnittelijan uransa kahden siskonsa kanssa vuonna 2002. Heidän merkkinsä “Sretsis” kuvastaa tätä kumppanuutta ollen kirjaimellisesti “Sisters” takaperin. Sretsis-merkki edustaa tyttömäistä tyyliä, mutta on tyylikästä ja minimalistista samanaikaisesti. Pim opiskeli arvostetussa Parsons School of Design New Yorkissa, ja hänestä tuli nopeasti luova nuori thai-muotisuunnittelija, jonka vuoden 2008 kokoelma sulauttaa yhteen vaikutteita nykymaailmasta sekä hänen omasta rajattomasta mielikuvituksesta. Lisäksi Pim käytti hiljattain digitaalista tulostusta yhden Thaimaan tunnetuimman kuvaajan avulla (O-Terawat Teenprasit). Sretsis näyttelytilat sijaitsevat Bangkokissa (Siam Paragon, Central Chidlom, Emporium ja Gayson Plaza), New Yorkissa, Los Angelesissa, Hong Kongissa ja Sydneyssä.

Mollika Ruangkritya

Mollika Ruangkritya on instrumentaalinen thai-muotisuunnittelija, jolla on Kloset-niminen tuotemerkki, joka on sekoittaa maskuliinisuuden ja feminiinisyyden luoden naisten vaatteita, jotka korostavat naisten herkkää puolta 50-luvun rock and roll -tyylillä.

Chanita Preechawitayakul

Chanita Preechawitayakul on thaimaalainen suunnittelija, joka työskentelee Senadalle, joka on suosittu thaimaalainen merkki, joka vetoaa nuoriin ja innokkaisiin naisiin, jotka arvostavat vaatesuunnittelua ympäri maailmaa.