Ostosvinkit

Thailand shopping tips

Shoppaaminen Thaimaassa on vierailijoiden suosikkitoimintaa. Seuraavien vinkkien avulla kävijät voivat saada kaiken irti Thaimaan ostokokemuksista. On hyvä tietää milloin ja missä tehdä ostoksia, miten tinkiä, mitä maksutapoja hyväksytään, miten ALV voidaan palauttaa ja mikä on tyypillinen palautuspolitiikka politiikka. Näiden tietojen pitäisi auttaa kävijöitä Bangkokin ostostulvassa tai vain muutamien matkamuistojen poimimisessa Thaimaassa oleskelun aikana.

Thaimaan kauppojen aukioloajat

Useimmat kaupat, kuten ostoskeskukset ja tavaratalot, ovat yleensä auki klo 10-22, mutta kaupat ovat tyypillisesti auki pidempään turistialueilla kuin pienemmissä kaupungeissa. Jotkut kaupat ovat kiinni sunnuntaisin, mutta useimmissa suuret kaupat Bangkokissa ja muissa turisti kaupungeissa ovat auki seitsemän päivää viikossa. Yömarkkinat alkavat yleensä hämärän tullen ja sulkevat puolenyön aikaan. Ruokamarkkinat, missä paikalliset thaimaalaiset ostavat ruokatarvikkeita, aukeavat noin klo 04 ja sulkevat noin klo 09.

Thaimaa hinnat ja tinkiminen

Yleensä kiinteät hinnat ovat normi tavarataloissa, mutta tinkiminen on yleistä useimmissa muissa paikoissa erityisesti yömarkkinoilla ja paikallisilla markkinoilla. Lopullinen hinta voi olla 10-40% alkuperäisestä hintaa alempi kuin alkuperäinen lähtöhinta. Tämä riippuu ostajan tinkimistaidoista ja kauppiaan mielialasta. Mutta on hyvä muistaa , että thaimaalaiset arvostavat hyviä tapoja ja huumorintajua. Kärsivällisyydellä ja hymyllä saat paremman hinnan ja voit myös nauttia ostostenteosta. Suositeltava tapa on ensin rennosti tiedustella tuotteesta, jolloin saat arvion hinnasta. Lisäksi tulet huomaamaan, että poistuessasi ostamatta mitään, kauppiaat houkuttelevat sinut takaisin alemmalla hinnalla. Saat myös todennäköisemmin paremman hinnan, jos menet markkinoille avaamisaikaan, koska myyjät uskovat aikaisen myynnin tuottavan onnea.