Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet on pieni mutta viehättävä saari, joka sijaitsee Rayongin Provinssissa, noin 200 km kaakkoon Bangkokista. Virallisesti osana Khao Laem Ya – Koh Samet National Parkiin kuuluva Koh Sametin saari on yksi suosittuja viikonloppulomakohteita Bangkokissa asuville, niin paikallisille, kuin extpatriooteillekin. Koh Samet tarjoaa lukuisia rantalomakeskuksia, baareja ja ravintoloita, jotka sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Toki saarella telttailukin onnistuu, jos sellaisesta on kiinnostunut.

Koh Samet on viikolla rauhallinen ja hiljainen, mutta muuttuu juhlimisen ja ilakoinnin kohteeksi viikonloppuisin, kun kaupunkilaisnuoret saapuvat saarilomalle. Koh Sametin rannat ovat täynnä valkoista hienon pehmeää hiekkaa, ja sää saarella on läpi vuoden hyvä, usein jopa sadekaudella sateet kiertävät Koh Sametin. Majoitusvaihtoehtojen kirjo on kasvanut vuosien varrella ja majoitusta on tarjolla budjettimatkaajien suosikeista luksushuviloihin.

Koh Samet nimi tulee cajeput-puista joita saarella kasvaa. Samet on näiden puiden thaimaankielinen nimi. Koh Samet tunnettiin aikaisemmin nimellä Koh Kaew Phitsadan, (taianomainen kristallisaari), mutta nimi Koh Samet oli sopivampi valinta kansallispuistoon kuuluvalle alueelle.

Koh Sametille saapuvat matkailijat yleensä hakevat koskemattoman luonnon kauneutta ja päätyvätkin hiljaisemmille rannoille kuten Ao Thian tai Ao Prakarang. Länsipuolella Koh Sametin saarta on kehittyneempiä majoituskohteita, joilta on uskomattoman kauniit näkymät auringonlaskun aikaan. Koh Sametin itäpuoli on täynnä rantoja ja lähellä lauttalaituria oleva Hat Sai Kaew on saaren vilkkain ranta ja sieltä löytyy palkon majoitusvaihtoehtoja.

Koh Sametille pääsee Bangkokista bussilla, taksilla tai minibussilla. Lautta Koh Sametille lähtee pienestä kalastajakylästä nimeltä Ban Phe. Saarelle on toki mahdollista mennä vuoratulla pikaveneellä, mutta silloin menettää koko lauttamatkan nautinnon.

Vinkkejä!

Vaikka saarella ei ole pitkään aikaan tavattu tenguekuumetta, on silti suositeltavaa käyttää hyttysmyrkkyjä Koh Sametin alueella.

Paras aika vierailla Koh Sametilla on viileän kauden aikaan marras-helmikuun välisenä aikana. Tällöin sää viileimmillään ja meri rauhallisen tyyntä.

Parhaat huonehinnat saa tingittyä hiljaiseen turistiaikaan maaliskuusta lokakuuhun.

Koh Sametilla ei ole vedetty vesiputkia, vaan vesi tuodaan mantereelta tai sitä on säästetty sadekauden jäljiltä. Säästä siis vettä.

Koh Sametilta löytyy nykyään kolme raha-automaattia: kaksi kansallispuiston alueen portin läheisestä 7-elevenistä josta pääsee Had Sai Kaewille, ja yksi 7-elevenistä Nadan laiturin yhteydestä.

Lue myös: