Koh Phangan

Koh-Phangan

Tarjoten eräitä Thaimaan mahtavimpia rantoja ja pilaamatonta luontoa Koh Phangan on täydellinen lomakohde niille, jotka haluavat juhlia, ottaa rennosti tai edistää omaa hyvinvointiaan esimerkiksi joogaamalla, tai meditoimalla.

Koh Phangan on kooltaan suuri saari, joka sijaitsee Surat Thanin provinssissa Siaminlahdella. Noin 100 kilometria rannasta sijaitseva Koh Phangan on vain 15 kilometria pohjoiseen Koh Samuista, ja saarten välillä on laivaliikennettä joka mahdollistaa saarelta toiselle siirtymisen kätevästi.

Koh Phangan tunnetaan ehkä parhaiten railakkaista Full Moon Partyistaan, eräistä Thaimaan hienoimmista hiekkarannoista, jotka ovat vielä suhteellisen kehittymättömiä. Nämä yhdistettynä toisiinsa saadaan aikaan lomakohde, jossa villi juhliminen ja totaali rentoutuminen on mahdollista.

Ennen Koh Phangan oli tunnettu reppureissaajien saarena, erityisesti niiden jotka halusivat paeta Koh Samui kehitystä, ja olla täysin luonnon helmassa. Nykyään tosin kehitys on yltänyt Koh Phanganille asti, ja saarelta löytyy nykyään kaikille matkustajille jotain, lapsista häämatkalaisiin asti. Toki Koh Phanganilta löytyy edelleen vanhaa saaren “löytäjien” hippihenkeä, joka vetää suuret määrät reppureissaajia edelleen arkea karkuun, oppimaan joogaa tai meditointia tai muita terveyttä edistäviä aasialaisia viisauksia.

Maastoltaan Koh Phangan on vuoriperäistä kookospalmujen täyttämää ja hiekkarantojen ympäröimää. Saarta ympäröivä vesi on kirkkaan puhdasta. Rannat vaihtelevat kehityksentasoltaan ja samoin myös siis majoitusmahdollisuudet. Majoitusta on tarjolla viiden tähden rantalomakeskuksista erittäin edullisiin rantabungalowehin.

Kerran kuukaudessa Haad Rin rannan täyttävät tuhannet juhlimista rakastavat nuoret paikallisten ja kansainvälisesten DJ:den säestyksellä. Juhlat yltyvät usein erittäinkin railakkaiksi, ja monet pitävät tätä tapahtumaa ylivoimaisesti parhaana rantajuhlana.

Koh Phanganille pääsee Bangkokista Bussilla, junalla, tai taksilla ensin joko Chumponiin tai Surat Thaniin josta lautalla perille saarelle. Toki lentää voi ensin Koh Samuille josta lautalla yli Koh Phanganille.

Vinkkejä!

Full moon partyihin on kautta aikojen liittyneet huumet yhtenä osana. Niiden käyttö on kuitenkin laitonta ja rangaistukset ovat erittäin ankaria. Myös on raportoitu tapahtumia, jossa matkalaisen tavaroihin on piilotettu huumeita, jotka piilottaja on raportoinut poliisille. Eli kannattaa pitää terve järki mukana menossa ja pitää huolta tavaroistaan.

Lue myös: