Koh Lanta

koh lanta

Koh Lanta on 25 kilometriä pitkä saari Thaimaan Andamanin meren puoleisella rannikolla, Phuketin ja Krabin etelä puolella. Pitkät rannat, hiljainen yksinäisyys ja luonnon kauneus sekä meren alla että yllä tekevät Koh Lantasta rantoja rakastavien ja sukeltajien paratiisin.

70 kilometriä Krabista etelään sijaitseva Koh Lanta kostuu suuresta saariparista, joka on aivan Thaimaan mantereen tuntumassa. Vaikka saarelle ei vielä tänä päivänä mene siltaa, todennäköisesti eräänä päivänä sellainen kuitenkin rakennetaan. Tätä päivää saatetetaan joutua odottamaan. Vaikka Koh Phi Phi on erittäin suosittu rantalomakohde Thaimaassa, on se vielä Phuketia ja Phi Phitä valovuosia jäljessä kehityksessä.

Kahdesta saaresta (Koh Lanta Noi ja Koh Lanta Yai) koostuva Koh Lanta on Krabin provinssin yksi hallintoalue. Tosin yleensä Koh Lantalla viitataan näistä kahdesta saaresta suurempaan Koh Lanta Yaihin, missä suurin osa parhaista rannoista ja nähtävyyksistä sijaitsee.

Koh Lantan päänähtävyydet ovat sen pitkät rannat, kristallinkirkas vesi ja rentoutunut ilmapiiri. Noin kymmenkunta vuotta kehitykselle altistuminen on tuonut tulosta ja Koh Lantalla on muutama Thaimaan hienointa rantalomakeskusta. Saaren valtava koko takaa paljon tilavuutta vierailijoille, jotka haluavat nauttia hiljaiselosta, vaikkapa jopa sesonkiaikaan joulu-tammikuun aikana.

Koh Lantan länsirannikko tarjoaa yhdeksän hiekkarantaa 25 kilometrin pituudella, joista suurin osa on loistavia uimiselle, pitkille romanttisille iltakävelyille ja auringonlaskun ihailulle. Koh Lantan länsirannikko on loistava paikka perhelomalle tai romanttiselle ajanvietolle.

Koh Lantan kehittyneimmät alueet ovat saaren luoteisosassa, erityisesti Klong Dao Beach ja Long Beach (Phra Ae). Näiltä rannoilta löytyy eniten turisteja, lomakohteita ja turistipalveluita, jotka ovat hyvin jakautuneet rannalle ja eripuolille päätietä.

Kauemmas etelään mentäessä rannat muuttuvat eristetymmiksi ja tie päättyy National Marine Parkiin. Rannalta rannalle hyppely on pohjoisesta etelään joko vuokra-autolla, -mopolla tai longtail-veneellä on yksi Koh Lantan pääaktiviteettejä. Koh Lanta on myös sukeltajien paratiisi, sillä alueella on lukuisia koralliriuttoja, kalkkikiven paljastumia, merenalaisia vuoria, huippuja ja veden alaisia luolia.

Suurin turistitoimisto Koh Lantalla sijaitsee Baan Saladanissa, johon laivalautalla tulevat vierailijat saapuvat. Baan Saladanissa on suurin osa Koh Lantan pankeista, sukellusliikkeistä, markkinoista, terveyskeskuksista ja moponvuokrausliikkeistä. Koh Lantan postitoimisto sijaitsee saaren itärannikolla Baan Koh Lantalla, joka toimii myös pääkaupunkina.

Hieman etelään Koh Lanta Yaista sijaitsevat viehättävät pikkusaaret Koh Ngai, Koh Kradan ja Koh Muk. Nämä kaikki ovat suosittuja sukellus- ja snorklaus kohteita, jotka sijaitsevat mukavasti hieman syrjemmässä. Näiltä löytyy myös loistavat hiekkarannat.

Vinkkejä!

Pienemmät saaret Mu Koh Lantan National Parkin läheisyydessä, kuten Koh Ma, Koh Hai, Koh Rok, Kong Hin Daeng – Kong Hin Muang ja Koh Haa ovat tyypillisesti suljettuja vierailuilta monsuunikauden aikaan toukokuusta lokakuuhun.

Lue myös: