Hyödykkeet ja palvelut

Electricity Thailand

Sähkö

Thaimaan sähköstandardi on 220 Volt AC (50 sykliä) koko maassa. Suomalaiset sähkölaitteet eivät tarvitse sähköadapteria, mutta pistokeadapteri on tarpeen. Sellaisen voi ostaa edullisesti toreilta, ostoskeskuksista ym.

Vesi

Hanavesi on teoriassa juomakelpoista, mutta putkiston huono kunto monissa rakennuksissa tekee hanavedestä käytännössä juomakelvotonta. Matkailijat joiden vatsa on tottunut erilaiseen bakteerikantaan, kuten melkein kaikki suomalaiset, saattavat saada vatsavaivoja jäästä, joka usein on valmistettu ei niin kovin hygienisissä olosuhteissa. Kannattaa olla varovainen.

Pullotettu vesi Thaimaassa on juomakelpoista ja edullista, ja jään joka on valmistettu pullotetusta vedestä ei pitäisi laittaa vatsaa sekaisin. Nyrkkisääntönä jääkuutiot ovat ’puhtaampia’ kuin jäämurska.l

Polttoaine

Autojen polttoaine on Thaimaassa pääosin lyijytöntä, ja myydään litroittain. Suuremmat ajoneuvot kuten pakettiautot syövät dieseliä. Polttoaineita on saatavilla huoltoasemilta ympäri Thaimaata. Hinnat ovat suomalaiseen hintatasoon nähden edullisempia. Suurin osa huoltoasemista hyväksyy luottokortin maksuvälineenä, ja sulkemisajat ovat yleensä ilta klo 10 tai puolen yön aikaan.

Mitat ja konvertointi

Thaimaassa on käytössä metrijärjestelmä, ja etäisyydet maastossa ja teillä mitataan kilometreissä, samoin nopeudet kilometria tunnissa. Painomitat ovat pääasiassa grammoina ja kilogrammoina, mutta thaimaalaisilla on myös omia mittayksiköitä painoille, kuten esimerkiksi ‘loo’, joka on noin puoli kiloa ja ‘khiit’, joka on noin sata grammaa.