Asuntoautot

Thai RV

Thaimaassa toimii useita kansainvälisiä asuntoautofirmoja, jotka mahdollisuuden tutustua Thaimaaseen karavaanarityyliin. Riippuen koosta, näissä ajoneuvoissa on mukana TV:llä varustetut makuutilat ja jopa keittiöt ruokapöytineen. Asuntoauto on oivallinen tapa tutustua Thaimaan maaseutuun, sillä se tarjoaa vapauden liikkua ja yöpyä juuri kuin itse haluaa.

Ajaminen Thaimaassa

Thaimaassa on vasemman puoleinen liikenne, johon tottumattomilla voi viedä aikaa totuttautua. Thaimaassa on kattava tieverkosto, joka pääosin pidetty hyvin kunnossa. Moottoritiet yhdistävät tehokkaasti eri provinssien pääkaupungit ja muut suurkaupungit. Suurin osa teistä on 4 tai 6-kaistaisia ja suht hyvässä kunnossa, kuten esimerkiksi reiteillä Chiang Mai –  Bangkok – Eteläiset rannat. Tiemerkit ovat kansainvälisiä, ja tekstitys on Thaiksi ja Englanniksi. Tiekarttaan kannattaa panostaa, sillä monet tarjolla olevat kartat eivät ole kovinkaan kattavia, eikä kaikkia katuja ole käännetty Englanniksi.

Yöllä ajaminen saattaa aiheuttaa ylimääräisiä riskitilanteita, sillä yöaikaan ajavat usein rekat ja bussit, joiden kuljettajat usein elävät pienellä unella, ja saattavat olla lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena. Isoilla autoilla muutenkaan ei ole kunnioitusta pienempää kohtaan. Nyrkkisääntönä pienempi väistää aina.

Pimeänkulman ja väärän puolen ohitukset sekä väärään suuntaan tietä ajaminen ovat melko tavallista Thaimaassa, joten kannattaa olla erittäin tarkkana liikenteessä.

Bangkokilla on erittäin huono maine liikeenteestään, eikä suotta. Kaupungissa on moninkertainen määrä ajoneuvoja sen tierakenteeseen nähden, mikä aiheuttaa valtavia liikenneruuhkia, etenkin suomen mittakaavassa. Vaikka thaimaalaiset ovat yltiöpäisen kohteliaita kasvotusten, auton ratissa on tilanne toinen. Torvea soitetaan usein, eivätkä tappalut kuljettajien kesken ole tavattomia. Pahimmat ruuhka-ajat ovat suunnilleen aamu 8-10 sekä ilta 5-9 välillä, kun ihmiset ovat työmatkalla. Liikennesääntöjä noudatetaan siten mikä tuntuu kuljettajasta hyvältä. Kannattaa mennä massan mukana. Bangkokista löytyy myös kattava tullitieverkosto, jota pitkin pääsee useimmiten ruuhkia karkuun. Bangkokin ulkopuolella ajaminen voi olla jopa nautinnollista J