Krabi

Krabi

Krabi, yksi Thaimaan 76 provinssista, sijaitsee Thaimaan eteläosassa Andamanin meren rannikolla. Alueena Krabi viehättävä ja sen rannikko on täynnä kiehtovia pikku saaria, jotka tuntuvat nousevan pystysuoraan merest. Näiltä saarilta löytyy hiljaisia rantoja, joille pääsy on mahdollista ainoastaan pitkillä ja kapeilla longtail-boateilla. Krabin lukemattomat lahdenpoukamat ja luolat ovat tarjonneet suojan merirosvoille, kauppalaivoille ja merimustalaisille tuhansien vuosien ajan. Arkealogiset löydökset ovat osoittaneet, että Krabilla on ollut asutusta jopa 25 000-35 000 vuotta sitten.

Krabin nähtävyydet sisältävät muun muassa kuumia lähteitä, villieläinten suojelualueen, meriluolia, uskomattoman hienoja koralliriuttoja ja eksoottisia meren asukkeja, kalkkikivijyrkänteitä, jotka houkuttelevat kalliokiipeilijöitä eri puolilta maailmaa. Krabin kansallispuistot, joihin kuuluvat Koh Phi Phi sekä Koh Lanta, tarjoavat helposti viikoiksi tekemistä.

Krabi tarjoaa lisäksi eräitä idyllisimpiä ja valokuvauksellisimpia auringonlaskuja Thaimaassa, jotka värjäävät taivaan eri värein. Auringonlaskuista voi nauttia parhaiten rannan baareissa tai ravintoloissa.

Sillä aikaa kun turistit rientävät rannoille ja saarille, elämä jatkuu Krabi Townissa, provinssin pääkaupungissa hiljaiseen malliin. Yllättävän harva matkailija viettää aikaa tässä viehättävässä merenrantakaupungissa, jonka mäkisiltä ja mutkikkailta kadunvarsilta löytyy lukuisia viihtyisiä ja edullisia kahviloita. Perinteistä Thairuokaa on tarjolla iltamarkkinoilla.

Krabin alueen kylä, jossa monet vierailevat on nimeltään Ao Nang. Ao Nang on rantakaistale jolta löytyy guesthouseja, matkamuistokauppoja jotka kukoistavat turismin lisääntyessä. Ao Nangin alue on leviämässä pohjoiseen Noppharat Tharaan, jonka hiljainen ranta on osa kansallispuistoaluetta, johon myös Koh Phi Phi saaret kuuluvat. Ao Nang on lähtötukikohta veneretkille lähisaariin ja eristyksissä oleville Phra Nang Capen rannoille, jossa kuuluisa hippialue Railey Beach sijaitsee.

Krabiin pääsee Bangkokista bussilla ja junalla. Kiireisimpiä matkailijoita alueella palvelee myös Krabin kansainvälinen lentokenttä, jonne järjestetään lentoja myös Kuala Lumpurista, Darwinista ja Singaporesta.

Vinkkejä!

Krabin majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin sesonkikaudella joulukuusta tammikuuhun, sillä monet Krabin kohteista ovat erittäin suosittuja, ja jotkut jopa loppuunmyytyjä vuosi etukäteen.

Kun matkustaa lautalla saarelle, saattaa olla helpompi ostaa lippu vain yhteen suuntaan, jolloin mahdolliset muutokset paluuseen ovat mahdollisia.

Lue myös: