Hua Hin

Hua Hin

Yksi Thaimaan hienommista rantalomakohteista on Hua Hin. Alle 200 km etelään Bangkokista sijaitseva Hua Hin on yksi suosituista viikonloppulomakohteista kaupunkilaisille. Hua Hin on saavuttanut suosionsa niin nuorten parien ja perheiden kuin turistien ja paikallisten keskuudessa. Hua Hinista löytyy myös nykyisen Thaimaan kuninkaan kesäpalatsi, Klai Kang Won, joka suomeksi tarkoittaa ’kaukana huolista’.

Hua Hin tarjoaa kauniita hienohiekkaisia rantoja, lukuisia seafood-ravintoloita, vilkkaat yömarkkinat, ranta-aktiviteetteja. Eräät Thaimaan kuuluisimmista golfkentistä ovat Hua Hinin alueella, mikä houkuttelee alueelle golfturismia. Kesäkuussa musiikin ja etenkin jazzin ystäviä hemmotellaan Thaimaan yhden kuuluisimman musiikkifestivaalin, The Hua Hin Jazz Festivalin merkeissä. Ratsastuksesta meren äärellä kiinnostuneille suositellaan Takiab Bayta, joka sijaitsee rannikolla Hua Hinista hieman etelään. Takiab Baysta löytyy myös ylhäällä kalliolla sijaitseva Buddhatemppeli, josta on mahtavat näköalat.

Hua Hin, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ’kiven päätä’ sai nimensä pohjoiskärjen hiekkarannan kallioiden mukaan. Hua Hinista tuli Thaimaan ensimmäinen rantalomakohde vuonna 1920 kun junaraiteet Bangkokista Hua Hiniin avattiin, ja Thaimaan silloinen Kuningas Rama VII rakennutti itselleen kesäpalatsin Hua Hinin alueelle. Viisi kilometria pitkä rantaviiva houkuttelee edelleen lukuisasti matkailijoita alueelle.

Hua Hinista löytyy paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja edullisista guesthouseista luksusluokan hotelleihin, joista useimmissa tarjotaan maailman luokan kylpyläpalveluita. Hua Hiniin voi matkustaa junalla, bussilla tai autolla, ja tämä 60 000 asukkaan merenrantakaupunki toivottaa vieraat thaimaalaiseen tapaan lämpimästi tervetulleiksi.

Hua Hinin läheltä löytyy myös kiehtovia alueita, jotka ovat ideaaleja matkailijoille jotka haluavat enemmäkin rauhallista hiljaiseloa lomailun merkeissä. Cha-Am ja Pranburi ovat esimerkkejä tällaisista. Cha-Am sijaitsee Petchaburin provinssissa hieman pohjoiseen Hua Hinista. Pranburiin puolestaan pääsee matkustamalla Hua Hinista etelään.

Vinkkejä!

Hua Hinin turistipoliisin toimisto sijaitsee Damnoen Kasem Roadin päässä lähellä rannan sisäänkäyntiä.

Hua Hinin poliisiasema sijaitsee Damnoen Kasem Roadilla, vastapäätä Thaimaan viestintäviranomaisten toimistoa (CAT) ja postitoimistoa. Poliisin numero on 1155.

Lue myös: