Norsulla ratsastus

Elephant riding thailand

Thaimaassa ei ole monia ikonisempia elämyksiä kuin norsulla ratsastaminen. Vaikka Thaimaan norsut (Aasian Norsu) ovat olleet tärkeässä roolissa Thaimaan historiassa, modernisaatio on vienyt lähes kaikki työt norsuilta. Näin ollen norsut ovat siirtyneet matkailualalle kuljettaen vierailijoita ympäri temppeleitä Ayutthayassa ja läpi pohjoisten vuorien ja etelän viidakon.

Lähes kaikki turistialueet Phuketista Pattayalle mainostavat Thai norsu vaellusta tai ratsastusta, vaikka suosituimmat näistä ovat Pohjois-Thaimaassa, varsinkin Chiang Maissa. Norsun ratsastus voi olla 30 minuutin tai yhden tunnin tapahtuma itsessään, tai osa vaellus-, bambu koskenlasku- ja ox-cart ratsastusta. Joka tapauksessa ratsastus näillä älykkäillä ja jättimäisillä olennoilla on usein Thaimaan matkan kohokohta.

On huomattava, että Thaimaan norsujen kohtelu vaihtelee leiristä toiseen. Jotkut omistajat käyttävät humaanimpia metodeja kuin toiset.

Vaikka norsulla ratsastus on mahdollista melkein kaikkialla, on se suosituinta Chiang Maissa, Chiang Raissa, ja Kanchanaburissa.