Luonto ja villielämä

Thailand wildlife

Thaimaassa on runsaat luonnonvarat, johon kuuluvat erilaiset kasvit ja eläimet sekä monipuolinen luonto. Thaimaassa on yli 100 luonnonpuistoa, joista yli 20 on merikansallispuistoja. Thaimaan eläinlajeihin kuuluu yli 1000 nisäkäslajia, lukuisia lintuja, niin syntyperäisiä kuin muuttolintujakin, sekä mahtava merenalainen maailma.

Jokainen Thaimaan luonnonpuisto on ainutlaatuisten kasvien ja eläimistön asuttama aina pohjoisen vuoriston lauhkeilta metsäalueilta ja Keski-Thaimaan laajentuvilta tasangoilta Koillis-Thaimaan savanneille ja etelän rannikon mangrove-metsiin. Villieläinten monimuotoisuus koostuu apinoista, gibboneista, elefanteista, karhuista ja valashaista, joka on maailman suurin kala.

Eko-aktiviteetit Thaimaassa sisältävät vaellusta, melontaa, snorklausta, luontokuvausta, koskenlaskua, lintujen tarkkailua ja muiden villieläinten, kuten norsujen ja gibbonien bongausta.

Thai-kasvit ja -eläimet ovat molemmat ainutlaatuisia ja monipuolisia, ja vaihteleva ilmasto sopii erilaisille kasvi- ja eläinlajeille.

Luonnonmetsä kattaa lähes 25% Thaimaasta, joka koostuu pääasiassa monsuuni- ja sademetsästä. Monsuunimetsät koostuvat pääasiassa lehtipuista, jotka ovat karistaneet lehtensä kuivakauden aikana veden säästämiseksi. Sademetsän alueet ovat täynnä ikivihreitä puita. Rannikon alangot ovat tulvillaan rottinki- ja mangrove kasvillisuutta tavallisen sademetsäkasvillisuuden lisäksi. Vaellus, ratsastus, maastopyöräily ja melonta ovat hienoja tapoja päästä ulos Thaimaan luontoon ja ottaa kaikki irti elämyksestä Thaimaassa.

Thaimaa on kuuluisa myös sen lukuisista hedelmä- ja kukkalaakeripuista sekä kasveista. Tunnetuimpia näistä on Orkidea, josta on yli 21000 eri lajikkeita. Thaimaan kansalliskukka on nimeltään Ratchapruek (eng. Golden Shower Tree).

Vaikka niiden elinympäristön pieneneminen on vähentänyt eksoottisten eläimien määrää Thaimaassa, on Thaimaassa olemassa vielä paljon erilaisia ​​alkuperäisiä lajeja. Tunnetuin näistä on Elefantti, joita on vielä noin 1000 jäljellä, pääasiassa Thaimaan luonnonpuistoissa. Suurimmat nisäkkäät ovat tiikeri, leopardi, Malaiji-karhu, sambar-hirvi, saukko sekä sivettikissa. Kiipeilyeläimiä ovat Gibboni ja useat apinalajit. Myös lampaita, vuohia, härkiä, tapiireja, villikarjaa, villisikoja ja erilaisia ​​käärmeitä, kuten kobria, löytyy Thaimaan alkuperäislajeista.

Bangkokin, Chiang Main ja Phuketin alueella on lukuisia eläinpuistoja, joissa vierailijat pääsevät lähikosketuksiin joidenkin Thaimaan eksoottisten eläinten, kuten elefanttien, tiikereiden ja lintulajien kanssa. Eläintarhat Bangkokissa ja Chiang Maissa koostuvat thaimaalaisista sekä ulkomaalaisista eläimistä, kuten Kiinan pandoista!


Lue myös: