Kulttuuriaktiviteetit

Thailand culture activities

Thai-kulttuuriin kuuluu monia performanssitaiteita, kuten Thai-tanssi, draama ja urheilu, joista kaikista löytyy monia variaatioita. Variaatioesitykset, joihin kuuluu monia eri teatteritaiteita, ovat suosittuja Chiang Maissa, Bangkokissa, Phuketissa ja Pattayalla. Joissain paikoissa on tarjolla myös Thai-kulttuuriesityksiä, jotka keskittyvät tiettyyn taiteen lajiin.

Vierailijoiden keskuudessa tunnetuin on varmasti klassinen Thai-tanssi, jota säestää yleensä elävä klassinen Thai-musiikki. Chiang Maissa klassiset Thai-tanssiesitykset, jotka tyypillisesti järjestetään illallisen tai perinteisen Thai-ruoan yhteydessä, sisältävät monien thaimaalaisten vuoriheimojen tanssiesityksiä. Thai-teatteriesityksiin kuuluu naamioituneiden tanssijoiden esityksiä, kuten myös nukketeatteria, samanhenkisesti pukeutuneiden tanssijoiden esittämänä tai verhojen takaa käyttämällä nukkejen varjoja Hindulaisen ja Buddhalaisen perinteen mukaan.

Muihin Thai-kulttuuritapahtumiin kuuluvat hääseremoniat, muinaisen Muay Thai -nyrkkeilyn teatteriesitykset ja tietysti norsunäytökset, jossa esitellään joko norsujen työtaitoja tai musikaalisia taitoja.