Thai-oluet & muut juomat

Thai beers

Vaikka vesijohtovettä ei yleensä suositella juotavaksi, jää on yleensä turvallista Thaimaassa, ja pullotettua vettä on kaikkialla halpaan hintaan. Jos olet huolestunut, voit aina juoda Thai-olutta, joka on lähes yhtä halpaa, ja jonka korkea alkoholipitoisuus sanotaan leikkisästi tappavan kaikki bakteerit. Singha (lausutaan “Sing”) ja Chang (mikä tarkoittaa elefanttia) ovat kaksi suosituinta olutta.

Hedelmäpirtelöt (smoothie) ja hedelmämehut ovat molemmat myös erittäin suosittuja: smoothie valmistetaan tuoreista hedelmistä ja sokerisiirapista sekoitettuna jäämurskaan, joka on yleensä turvallista.  Kookosmaito on toinen turvallinen vaihtoehto, sillä kookospähkinän kuori yksinkertaisesti avataan ja tarjoillaan kokonaisena pillin kanssa.

Thai-jäätee tarjoillaan maitotiivisteen kanssa, mikä tekee siitä punertavan oranssin ja makean. Thai-jääkahvi (oliang) on vahvaa ja mustaa sekä paljon parempaa kuin Nescafe, jota monissa ravintoloissa tarjoillaan. Starbuckseja on ympäri kuningaskuntaa, erityisesti Bangkokissa, jos todella tarvitset nopean kahvin.

Lisäksi Red Bull -energiajuoma keksittiin Thaimaassa, ja sitä voi ostaa kaikista 7-11 -myymälöistä sekä minimarketeista 10 bahtilla. Muitakin paikallisia tuotemerkkejä on tarjolla, mutta maku ja voimakkuus vaihtelevat suuresti.