Thai-nuudelit

Thai noodles

Toisin kuin tyypilliset thai-ruoat, jotka tarjoillaan yhteisesti jaettavaksi, useimmat Thai-nuudeliruoat ovat yhden hengen annoksia. Vaikka monista ravintoloista saakin nuudeliruokia, erityisesti Pad thai -nuudeleita, ne kuitenkin useimmiten tarjoillaan ja syödään katukojuissa, jotka ovat erikoistuneet nuudeliruokiin. Thai-nuudeleita on monen ​​muotoisia ja kokoisia, kuten “pieniä” (sen lek), “isoja” (sen yai), ohuina (sen mee), ja erittäin isoja (gway tiow). Useimmat Thai nuudelit on valmistettu riisistä, vaikka munanuudelit (ba mee) ja lasinuudelit ovat myös yleisiä.

Muita paistettuja nuudeleita Pad Thain lisäksi ovat rad naa ja gway tiow, jotka tarjoillaan naudanlihan, kanan tai sianlihan kanssa, ja niihin on lisätty mausteita, kuten kuivattua chiliä, kalakastiketta, etikkaa ja sokeria syöjän maun mukaan.

Muut Thai-nuudelit tarjoillaan yleensä keittona, joko mausteisen punaisen

sianlihan (moo daeng), kanan (luullisen) tai hyydytetyn sianveren kanssa. Toisin kuin useimmat Thai-ruoat, joita syödään haarukalla ja lusikalla, Thai-nuudelit syödään puikoilla ja lusikalla kiinalaisen perinteen mukaan.