Ruoanlaittokurssit Thaimaassa

Cooking class

Monet kävijät rakastavat Thai-ruokaa ja ei ole yllättävää, että monet haluavat myös oppia valmistamaan sitä. Thai-ruoanlaittokursseja on aina yhden päivän leikkimielisistä kursseista laajoihin kokkikoulutusohjelmiin, ja ne voivat molemmat olla yhtä hauskoja sekä informatiivisia.

Useimmat Thai-ruoanlaittokurssit alkavat kierroksella paikallisilla markkinoilla, missä voi nähdä miten tavalliset Thait ostavat monia eksoottisia aineksia, joita käytetään ruoanlaittoon. Hyvämaineisesta Thai-kokkikoulusta tuleva opas ei pelkästään kerro sinulle ainesosista, vaan hän voi myös selittää mitä korvaavia ainesosia voit käyttää kotimaassasi.

Kokkikoululla opettajat näyttävät sitten miten kukin ruoka valmistetaan, jonka jälkeen oppilaat saavat itse yrittää valmistaa samoja ruokia opettajan opastuksella. Oppilaat voivat yleensä valita jopa viisi ruokaa, jotka he valmistavat kokonaan itse, mutta kaikissa kouluissa ei ole tarpeen tehdä esimerkiksi omaa chilitahnaa, jota tarvitaan lähes kaikkiin Thai-ruokiin, kuten curryihin.

Aamuisen ruoanlaiton jälkeen ateriat tarjoillaan sinulle lounaaksi, ja jos olet tehnyt työsi hyvin, sinulla pitäisi olla edessäsi suuri ja täyttävä aterian. Useimmissa kokkikouluissa opiskelijat saavat pitää reseptikirjat ja esiliinat matkamuistona. Monet Thai-kokkikoulut tarjoavat myös kotiin vietäviä paketteja, jotka sisältävät Thai-mausteita ja currytahnoja.

Huomaathan, että jotkut Thai-kokkikoulut sallivat sinun kutsua perheenjäseniä ja ystäviä lounaalle, koska ruokaa on yleensä kuitenkin liikaa yhdelle henkilölle!