Missä syödä Thaimaassa?

Where to eat Thailand

Thaimaalaiset syövät enemmän kuin he tarvitsevat ravintoa, ja syöminen on usein ennemminkin koko päiväistä napostelua. Thaimaassa ravintolat, katukeittiöt ja baarit ovat enemmän kuin ruokapaikkoja. Niissä ihmiset kokoontuvat yhteen ja nauttivat toistensa seurasta sekä syövät uskomattoman herkullista thaimaalaista ruokaa. Syöminen on Thaimaassa osa yöelämää!

Thaimaalaiset ruokalistat ovat kuin puhelinluetteloita, joissa on sivutolkulla eri ruokia. Ole seikkailunhaluinen ja kokeile eksoottisia ruokia! Tämä on riskittömintä, jos syöt ryhmässä. Tällöin voit tilata thaimaalaiseen tyyliin; jokainen voi tilaa 1-2 ruokalajia jaettavaksi. Kaikki voivat maistella useampaa ruokalajia, ja löytää uusia makuja.

Ravintoloiden lisäksi thaimaalaiset syövät usein ruokakojuissa pitkin katua tai toreilla. Monissa osissa Thaimaata on tarjolla lukuisia ulkomaisia ​​ruokapaikkoja, joista saa eurooppalaisia, lähi-idän ja muiden Aasian maiden ​​ruokia.

Thairavintoloita (tai ihan vaan ravintoloita thaimaalaisittan :)) löytyy lukuisia jokaisesta kohteesta. Hyvän ruokapaikan löytämiseen on muutama vinkki. Jos ravintola on ruoka-aikaan täynnä paikallisia, on hyvin todennäköistä että ravintolan ruoka on todella hyvää. Tämä pätee myös katukeittiöihin. Ei ole mitenkään tavantonta että vaatimattoman näköiseen katukojuun ajaa hienolla autolla varakkaita paikallisia.

Jos haluaa syödä hienommissa paikoissa, näitä löytyy usein 5 tähden hotellien yhteydessä, etenkin Bangkokissa. Hienojen hotellien ravintolat eivät kaikki toki ole pelkästään Thairuokaa, vaan monesta löytyy loistavia kansainvälisiä keittiöitä. Kuuluisimpia Bangkokin ravintoloita on Nahm, jonka perusti entinen Michelin tähden ravintolan kokki. Nahm löytyy Metropolitan hotellin yhteydestä.