Hur äter man i Thailand?

Where to eat Thailand

Det thailändska folket äter inte bara för att få näring, man mumsar glatt i sig diverse snacks under dagen, från morgon till långt in på småtimmarna. Thailändska restauranger, matvagnar och barer är mer än bara matställen, de är platser där folk träffas för att njuta av varandras sällskap lika mycket som den läckra maten. Ätandet är i sig självt en viktig del av utelivet i Thailand.

Många thailändska restauranger har menyer som mest liknar telefonkataloger – sida upp och sida ner med olika rätter. Var gärna lite äventyrlig och prova exotiska rätter som inte finns där hemma. Om ni är många som äter tillsammans rekommenderas att göra som thailändarna och beställa flera olika rätter som alla delar på. På så sätt blir måltiden trevligare och det bör finnas något för alla smaker.

Förutom att gå på restaurang äter thailändare ofta mat från matstånd på gatan eller en utomhusmarknad. Runt om i landet finns det också många utländska matställen som serverar europeisk, arabisk och övrig asiatisk mat.