Laadukkaat Thai-korut

Thaimaa on merkittävä korujen viejä, erityisesti siitä syystä, että Bangkokista on tullut yksi maailman korujen leikkauksen ja jalokivien käsittelyn keskuksista. Tästä johtuen Thaimaa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ostaa laadukkaita koruja hyvään hintaan. Suurin osa Thaimaan kultakaupoista löytyvät kiinalaisilta alueilta, joista suurimmat ovat Yaowaratissa Bangkokissa. Thai-kulta on hyvin keltaista, koska se on erittäin puhdasta ja kultaiset Thai-korut ovat melko edullisia alhaisten työvoimakustannusten takia.

On kuitenkin hyvin yleistä, että matkailijoita huijataan Thaimaassa aidoksi väitetyillä väärennetyillä koruilla. Vaikka hyviä tarjouksia onkin paljon, niin liian hyvältä kuulostaviin hintoihin kannattaa suhtautua varauksellisesti. Lisäksi, jos ostajalla ei ole kokemusta näistä tuotteista, on hänen vaikea erottaa korkealaatuisia koruja huonolaatuisista kopioista.

Thaimaahan tulevien kannattaa ostaa jalokiviä vain luotettavilta jalokivijälleenmyyjiltä. “Jewel Fest Club” –organisaatioon kuuluvia myyjiä voidaan ainakin pitää luotettavina, koska ne tarjoavat laadukkaita kiviä kohtuuhintaan palautusoikeudella.

Lisää vinkkejä

Varoitus ostajille: Thaimaassa tavaroiden laatu vaihtelee suuresti. Jos ostat Louis Vuitton –käsilaukun jostain muualta kuin Bangkokin hienojen ostoskeskusten myymälöistä, olet epäilemättä ostamassa väärennöstä. On siis sanomattakin selvää, että kaikkia Thaimaasta ostettuja tavaroita, kuten elektroniikkaa ja jalokiviä, kannattaa kokeilla ja tutkia ennen ostamista. Varo ostamasta kalliita tuotteita uudelta “ystävältäsi”, joka sattuu tietämään jonkun, joka voi tarjota hyvän alennuksen. Kysy kaupoista palautusmahdollisuuksia, ja muista aina pyytää kuitti. Muista myös aina pitää malttisi, vaikka toiminta turhauttaisikin sinua. Olet lomalla, ja tarkoitus on pitää hauskaa.