Phuket

phuket

Thaimaan suurin saari ja suosittu rantalomakohde, Phuket, sijaitsee 860 km etelään Bangkokista, ja sitä kutsutaan lempinimellä ’Andamanin helmi’. Phuket tarjoaa paljon luonnon nähtävyyksiä: valkoisia hiekkarantoja, kalkkikiviluolia, hiljaisia lahtia, trooppisia sisämaan metsiä, ja 32 pientä lähisaarta. Suuresta koostaan johtuen Phuket tarjoaa paljon erilaista maastoa. Vuorijono kulkee saaren läpi länsirannikon suuntaisesti, ja rannikolla on lukuisia rantoja, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä aina eläväisestä Patong Beachistä hiljaiseen Mum Nai Bayhin.

Phuketin nähtävyyksiin kuuluvat suurena osana sen valkoiset hienohiekkaiset rannat. Muihin luonnon nähtävyyksiin lukeutuvat kalkkikiviluolat ja merestä nousevat kallioseinät. Hiljaiset lahdenpoukamat tarjoavat loistavan pakopaikan kaupunkien meluilta ja saasteilta, ja ovat omiaan takaamaan rentouttavan loman. Luonnosta ja eläimistöstä kiinnostuneille Phuketin tarjoamat troppiset metsät saattavat olla unelmien täyttymys.

Vaikka Phuket itsessään tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, Phuketin lähialueille järjestetään myös paljon päiväretkiä. Phuketista itään sijaitsee Phang Nga –lahti, joka on yksi kuuluisimmista melontakohteista. Mu Koh Phi Phi National Parkin saaret sijaitsevat Phuketista kaakkoon lyhyen venematkan päässä. Similan ja Surin saaret Phuketista lounaaseen, ovat kuuluisia sukelluskohteita Thaimaassa ja niihin pääsee sukeltamaan Phuketista lähtevien veneiden matkassa.

Phuket tarjoaa lukuisia aktiviteetteja matkailijoille: kaikkea mahdollista vesiurheiluun liittyvää, golfia, elefantti-trekkejä. Kulinaristit voivat nauttia maailmanluokan merenelävistä valmisettuja herkkuja, ja itseään hemmottelevat voivat antautua joihinkin Phuketin luksuskylpylöistä.

Phuket sijaitsee lähellä Thaimaan mannermaata, joten sinne pääsee kätevästi siltaa pitkin mantereelta. Tämä helpottaa myös Phuketin ulkopuolisiin alueisiin tutustumista. Phuketiin on mahdollista myös lentää, sillä saarella on oma lentokenttänsä. Lisäksi mantereelta pääsee myös veneteitse, jos sellasesta on kiinnostunut.

Vinkkejä!

Kuten aina matkalla, kannattaa varautua taskuvarkauksilta ja pitää tarkkaa huolta lompakostaan ja rahoistaan etenkin Patong Beachillä niin päiväs- kuin yöaikaan.

Sadekauden aikaan maaliskuusta lokakuuhun kannattaa olla uidessa varovainen voimakkaiden virtausten ja suurten aaltojen kanssa. Ne voivat olla yllättäen vaarallisia.

Jos vuokraa mopon, vesiskootterin ym. kannattaa varmistaa vuokraajan läsnäollessa vuokraesineen kunto. Joskus vuokraajat ovat laskuttaneet palautuksen yhteydessä vanhoista naarmuista.

Lue myös: