Koh Samui

koh-samui-beach-thailand

Koh Samuin on Siaminlahden yksi tärkeimmistä lomakohteista: sinne on helppo matkustaa, se on täynnä kauniita rantoja ja paljon aktiviteetteja, sekä Samuin saari palvelee eri budjetilla matkustavia. Koh Samui on Thaimaan toiseksi suosituin saarilomakohde, joka sijaitsee noin 700 kilometria Bangkokista etelään ja noin 80 kilometria Thaimaan itärannikosta.

Koh Samui on Thaimaan kolmanneksi suurin saari (Phuketin ja Koh Changin jälkeen), ja maan suurin saariryhmä johon kuuluu yli 80 saarta. Yksi näistä on melojien paratiisi ja Koh Samuin suosituimpia päiväretkikohteita: Ang Thong National Marine Park. Vaikka Koh Samui kokonsa puolesta onkin mahdollista ajaa moottoripyörällä ympäri muutamassa tunnissa, on saari täynnä niin paljon nähtävää ja koettavaa, että yleensä yksi visiitti Koh Samuille tuppaa jäädä lyhyeksi. Koh Samuin historiassa näin ei kuitenkaan aina ollut.

1900-luvun loppupuolille asti Koh Samui toimi kotina pienelle kommuunille, jonka päätoimeentulo oli kalastus ja kookospähkinät. Ensimmäiset tiet Koh Samuille rakennettiin vasta 1970-luvun alussa. Mutta kun ensimmäiset turisitit astuivat Koh Samuille ja huomasivat saaren kauniin luonnon ja rannat, niin ei mennyt kauan kuin Koh Samuin nopea kehitys alkoi.

Tänä päivänä Chaweng ja Lamai rannat ovat vilkkaita rantakyliä, joista löytyy loistavia rantalomakeskuksia, kansaivälisesti tunnistettuja ravintoloita, ja maailman luokan yökerhoja. Koh Samuilta ei tekeminen lopu kesken. Aktiviteetteja riittää kokkauskursseista, joogatunneista, thainyrkkeilystä sukelkeltamiseen asti. Jopa golfin ystävät eivät jää kylmäksi.

Koh Samuilta löytyy myös muutamia hiljaisempia rantoja, jotka sopivat loistavasti rentoutumiseen. Erityisesti luksusta hakeville tarjotaan eräitä maailman hienoimpia viiden tähden lomakeskuksia. Historian siipien havinasta innostuvat voivat suunnata esimerkiksi Bo Phutille, jossa voi majoittua hotelliksi muunnettuun vanhaan kiinalaiseen kauppataloon.

Koh Samui on tänä päivänä kaukana luonnollisesta koskemattomasta saaresta mitä se oli muutama vuosikymmen sitten. Toisaalta Koh Samuista on kehittynyt omanlaisensa paratiisi, joka edelleen pitää paljon sisällään luonnonkauneutta ja tarjoaa modernien mukavuuksien lisäksi paljon nykyaikaisia aktiviteetteja jotka kuuluvat täydelliseen rantalomaan.

Koh Samuilla on oma lentokenttä, joten Bangkokista on mahdollista lentää sinne hetkessä, tosin lentokentällä aina kuluu aikaa. Koh Samuille on myös mahdollista matkustaa bussilla, junalla tai taksilla ensin Surat Thaniin, josta lautalla on noin tunnin matka saarelle.

Vinkkejä!

Vaikka moottoripyöriä on halpa ja helppo vuokrata, ja liikenteen valvonta on puutteellista, ei silti kannata olla varomaton. Liikenneonnettomuudet ovat arkipäivää Koh Samuilla. Käytä aina kypärää, aja varovasti – ja selvin päin

Toisin kuin Bangkokissa Koh Samuilla taksit eivät aja mittarilla. Kannattaa kysyä paikallisilta esim. hotellista taksimatkan hinta etukäteen ennenkuin hinnasta neuvottelee taksi- tai tuktuk-kuskin kanssa. Hinnat ovat korkeampia kuin Bangkokissa, ei kannata hämmästyä.

Yksin rannalla kävelyä tai uimista ei suositella etenkään pimeän aikaan. Mielummin porukalla, jos ollenkaan.

Jos aiot sukeltaa, kannattaa varmistua että sukelluksen ohjaajalla on asianmukaiset luvat ja koulutus.

Kunnioita Thaikulttuuria – naisten ei pitäisi olla rannalla yläosattomissa, ja miehillä paita päällä muualla kuin rannalla.

Lue myös: