Koh Phi Phi

koh-phi-phi-beach-picture

Yksi maailman omalaatuisimmista ja viehättävimmistä saariyhdistelmistä on Koh Phi Phi. Lukuisia rantoja, erilaista majoitusta ja kokoelman ulkoilma-aktiviteetteja tarjoava Koh Phi Phi on yksi suosituimmista Thaimaan lomakohteista.

Koh Phi Phi nimi pitää sisällään pienen saariryhmän ja kuuluu osana Krabin provissia, vaikka sijaitseekin vain tunnin venematkan päässä Phuketista. Kuusi saarta Koh Phi Phin saariryhmästä tunnetaan nimellä ‘Andamanin jalokivet’. Ne kaikki ovat osa Mu Koh Phi Phi-Nopparathara National Parkia ja ovat oikeilta nimiltään Phi Phi Don, Phi Phi Ley, Bamboo Island, Yung Island, Bida Nok and Bida Nai. Ainoastaan Phi Phi Don on asutettu. Muut puolestaan ovat kansallispuiston suojelukohteita, mutta niille tehdään päiväretkiä Phuketista, Krabilta ja Phi Phi Donilta.

Phi Phi Ley sai julkisuutta Hollywood elokuvan The Beach myötä, jossa päähenkilöt etsivät pakopaikkaa kaupungin melusta täysin asumattomalta rannalta. Maya Bay olikin sopiva kuvauspaikkavalinta, sillä se kuvastaa loistavalla tavalla näiden saarien uskomatonta kauneutta: kristallinkirkasta vettä, jota ympäröivät jylhät kalkkikiviseinämät, jotka avautuvat pehmeän valkoiselle hiekkarannalle.

Koh Phi Phi saaria ympäröivä vesialue on täynnä merenalaista elämää. Siellä pitävät kotiaan muun muassa leopardihait. Koh Phi Phin suositumpiin akvitiviteetteihin lukeutuukin ilman muuta snorklaus ja päiväsukellusretket joilla voi myös nauttia rannalla löhöilystä.

Koh Phi Phillä on myös vilkas yöelämä. Tonsai Beachiltä löytyy useita rantabaareja ja ravintoloita. Tonsai Village puolestaan tarjoaa valikoiman pikkukauppoja, baareja ja ravintoloita. Koh Phi Phin hiljaisemmat pikkurannat ympäri saaren ovat vaihtoehtoisti ideaaleja häämatkalaisille, perheille, budjettimatkalaisille, ja tietysti luksuslomakohteista kiinnostuneille.

Vinkkejä!

Paras aika vierailla Koh Phi Phillä on marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana, jolloin sää on miellyttävimmillään, eikä sateita ole kovin runsaasti.

Hiljaisen kauden aikaan huoneita on saatavilla alehintaan. Sesongin aikana joulun ja uuden vuoden aikaan on suositeltava varata huone etukäteen.

Jos olet menossa sukeltamaan kannattaa varmistaa että sukelluksen ohjaajasi on saanut asianmukaisen koulutuksen.

Älä kävele rannalla yksin tai mene uimaan yöaikaan.

Lue myös: