Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang (suom. norsusaari) on Thaimaan toiseksi suurin saari, joka kuuluu osana Koh Chang Marine National Parkin suojelualueeseen. Suojelualue, jonka suurin saari Koh Chang on, pitää sisällään yhteensä kymmenittäin koskemattomia saaria. Koh Chang kuuluu Tratin provinssialueeseen, ja sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Bangkokista kaakkoon aivan Kamputsean rajan tuntumassa. Koh Changin alasta noin 70% on sademetsää, ja saaren 5000 asukasta ovat vasta viime vuosikymmenen aikana ryhtyneet markkinoimaan saaren turismia.

Tratin lentokenttä sijaitsee laivasatamasta vain 15 minuutin matkan päässä, ja on tehnyt saarelle matkustamisesta helpompaa. Koh Changin koskemattomat rannat ja kirkkaan puhdas vesi houkuttelee saarelle niin varakkaampia paikallisia, kuin kansaivälisiä matkustajia nauttimaan Koh Changin lukuisista luksus-kylpyläpalveluista ja huippulomakohteista. Koh Chang sopii toki myös budjettimatkalaisille ja perheille, sillä majoitusta on tarjolla joka lähtöön saaren lukuisilla rannoilla.

Vaikka vierailijoiden lukumäärä onkin kasvussa, etenkin keskiluokkaisten paikallisten osalta, Koh Changin metsäalueet ja rannat on onnistuttu säilyttämään pääasiassa koskemattomina ja luonnollisessa tilassaan. Tämän luonnon kauneuden lisäksi Koh Changia asuttaa laaja kirjo villieläimiä, kuten paikallisia lintulajeja, kääremeitä, peuroja, ja nimensä mukaan elefantteja. Tekemistä Koh Changilla ja sen lähisaarillä riittää: sukeltaminen, snorklaus, retkeily ja viidakkovaellukset ovat suosituimpia aktiviteetteja.

Valtaosa turisteista majoittuu Haad Sai Khao (white sand beach), Haad Kai Mook, Haad Ta Nam ja Laem Bang Bao alueille. Näille kaikille pääsee yhtä tietä pitkin saaren länsirannikkoa pitkin. Tiet Koh Changilla ovat suhteellisen haastavia ajaa mopolla, johtuen suurista korkeuseroista. Lavatakseilla pääsee liikkumaan turvallisemmin eripuolille saarta.

Thaimaan hallituksella oli 2000-luvun alussa rakentaa Koh Changista Phuketia vastaava lomakeskus. Onneksi kuitenkin vuosikymmenen kestänyt kehitysprojekti, joka piti sisällään Tratin lentokentän kunnostuksen ja lukuisten uusien hotellien ja ravintoloiden avaamisen, ei ole vaikuttanut negatiivisesti Koh Changin luonnolliseen ulkomuotoon ja kauneuteen.

Koh Changilta löytyy myös yöelämää, mutta se ei missään nimessä ole verrattavissa Koh Samuihin, tai Bangkokiin. Hiljaisuutta ja rento tunnelmaa hakevat voivat suunnata Lonely Beachille, joka on todellinen hermojen lepuutuspaikka.

Koh Changille pääsee Bangkokista bussilla, minibussilla ja taksilla kätevästi ja lautalla ylitys saarelle. Samoin matka taittuu lentämällä Tratin lentokentälle, josta on yhteys Koh Changin lauttasatamaan Laem Ngopissa.

Lue myös: