MRT eli metro

Bangkok_MRT

MRT metro on suhteellisen uusi lisäys Bangkokin rataliikenteen järjestelmään. Toistaiseksi ainoastaan yksi linja kattaa 21 km pätkän, jossa on 18 pysäkkiä, pääteasemina Bang Sue pohjoisessa ja Hua Lamphong aivan Bangkokin pääjuna-aseman kupeessa.

Kattaen eri alueet kuin BTS Skytrain, MRT seuraa Rama IV ja Ratchadaphisek teitä, joista kummallakin sijaitsee lukuisia turistinähtävyyksiä, kuten esimerkisi Thaimaan kulttuurikeskus ja Lumpinin puisto. Kuitenkin verrattuna muihin turistialueisiin, joita BTS kattaa, MRT metro on edelleen enemmän paikallisten kuin matkailijoiden suosima.

MRT linjalla on kolme vaihtoasemaa BTS linjan kanssa: Mo Chitin asemalla, joka sijaitsee lähellä Jatuchak (JJ) viikonloppumarkkinoita ja pohjoista bussiasemaa, Sukhumvit kadulla Asoke BTS asema ja Sukhumvit MRT asema, sekä Silom kadulla Sala Daeng BTS asema ja Silom MRT asema.

Kertalippujen hinnat vaihtelevat 15-40THB (0.40-1 euro), riippuen matkan pituudesta. Päivälippuja ja usean päivän lippuja voi ostaa sekä BTS että MRT juniin, jotka ovat hyvä vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat tutustua Bangkokiin. Samoin pitempään kaupungissa oleileville on tarjolla kuukausilippuja ja arvokortteja joihin voi ladata arvoa. MRT ja BTS eivät ole samassa omistuksessa, joten molempiin täytyy ostaa liput erikseen.