Lennot

Thaiairways flight

Helpoin tapa matkustaa Thaimaahan Suomesta on lentäen, joka kestää noin 10 tuntia suorana lentona. Myös junalla Siperian halki on mahdollista matkustaa Thaimaahan, mutta harva haluaa kuluttaa tähän päiviä. Finnair lentää suoria lentoja Helsingistä Bangkokiin ja nyttemmin myös järjestää lentoja Phuketiin ja Krabille. Edullisia lentoja Thaimaahan voi myös etsiä Momondo.fi lentohausta, joka listaa tarjouslentoja. Lisäksi Thaimaan sisällä lentää useita eri halpalentoyhtiöitä, joita käyttämällä pääsee nopeasti haluamaansa kohteeseen. Hinnat ovat yleensä muutaman kymmenen euroa Thaimaan sisäisille lennoille. Jos lentoyhtiöiden kanssa on ongelmia korvausten kanssa, Thaifakta suosittelee GetAirHelp.com palvelua, joka auttaa saamaan korvaukset myöhästyneistä tai perutuista lennoista.

Thaimaalaisia lehtoyhtiöitä on paljon, ja kuuluisin niistä varmasti Thai Airways. Muita yhtiöitä ovat budjettilentoja tarjoavat Nok Air, Orient Thai, PB Air, One+two-go ja SGA, jotka tarjoavat lentoja lukuisiin kohteisiin Thaimaan sisällä. Boutique lentoyhtiöksi itseään kutsuva Bangkok Airways, joka mm. omistaa lentokentän Sukhothain kupeessa järjestää lukuisia lentoja Koh Samuille ja Tratiin (Koh Chang).

Thaimaassa on lukuisia kansainvälisiä lentokenttiä jotka palvelevat niin kotimaan kuin ulkomaan lentoliikennettä, kuin myös pelkästään kotimaan liikenteelle omistettuja kenttiä. Bangkokin Suvarnabhumin lentokenttä (BKK) toimii Thaimaan “päälentokenttänä” ulkomaan lennoille, kuin myös on kotimaan jatkolentojen tärkein lähtöpiste. Muita tärkeitä kansainvälisiä lentokenttiä Thaimaassa ovat Phuket (HKT), Chiang Mai (CNX), Had Yai (HDY) ja Koh Samui (USM). Muihin kohteisiin Thaimaan sisällä lentäen pääsee käytännössä ainoastaan edellä mainituilta kentiltä.

Kansainväliset lentokentät:

Bangkok Suvarnabhumin lentokenttä (BKK) on Thaimaan tärkein ulkomaan lentojen kohde, ja suurin osa kansainvälisten lentoyhtiöiden suorista lennoista laskeutuu tänne. Tosin jotkut charter-lennot ja ulkomaan lennot Thaimaan naapurimaista saattavat laskeutua joillekin pienemmille kansainvälisille Thaimaan lentokentille kuten Phuket (HKT), Chiang Mai (CNX), Had Yai (HDY) tai Koh Samui (USM).

Suomesta lentäessä kuitenkin suurella todennäköisyydellä laskeutuu Suvarnabhumin kentälle. Suvarnabhumi tarkoittaa suomeksi “kultaista maata” ja lausutaan suomalaisittain kirjoitettuna [su-wanna-phuum]. Se korvasi suurelta osin vanhan Bangkokin kentän Don Mueangissa [suom. don myang], Suvarnabhumi rakennettiinkin tukemaan Thaimaan modernia matkailukehitystä.