Terveys ja turvallisuus

Travel safely

Jotkut Thaimaahan matkustavat ovat etukäteen huolestuneita terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Tämä on tietysti viisasta aina uuteen paikkaa matkalle lähtiessä. Thaimaa on kuitenkin pääasiassa turvallinen maa matkustaa.

Kuitenkin aina matkalle lähtiessä, kuten kaikkiin muihinkin kohteisiin, myös Thaimaahan kannattaa ottaa mukaan terve järki ja noudattaa tiettyjä varotoimenpiteitä: Vältä yksin pimeällä liikkumista. Pidä arvoesineet turvallisissa paikoissa, kun liikut ihmisruuhkassa julkisilla paikoilla. Hanki tarvittavat rokotukset (esim. A-hepatiittia vastaan), käytä hyttysmyrkkyä Tenguekuume alueilla. Pienet vatsavaivat kuuluvat asiaan, ja niistä selviää parhaiten juomalla runsaasti vettä ja syömällä ruoka-annoksia jotka tehdään tilauksesta.

Jos joudut menemään Thaimaassa sairaalaan, ei syytä huoleen. Thaimaalaisia sairaaloita on eri tasoisia, ja parhaat muistuttavat enemmän viiden tähden hotellia kuin sairaalaa. Lääketieteen tuntemus on huipputasoa ja palvelut edullsia. Tästä on todisteena jatkuvasti kasvava medical-turismi.

Jos joudut turvautumaan Thaimaassa Poliisin apuun, se voi joskus olla hieman mutkikasta. Poliisin valvontapisteitä löytyy laajalti ympäri maata, mutta esimerkiksi poliisien englannin kielentaito saattaa joskus olla hieman heikkoa. Samoin Thaimaan poliisista löytyy yksilöitä jotka mielellään sakottavat turisteja milloin mistäkin ’pikkurikkeestä’. Tietenkään tätä ei voi yleistää, ja jos poliisia oikeasti tarvitsee, kannattaa suunnata lähimmälle poliisiasemalle, tai etsiä turistipoliisi, joista apua varmasti saa.

Thaimaan yleinen hätänumero on 191
Turistipoliisin numero on 1155