BTS Skytrain

BTS Skytrain

Thaimaa on astunut 2000-luvulle useiden nykyaikaisten sähköisten kulkuneuvojen tuella, joiden tarkoitus on helpottaa ruuhkia, ja tehdä kaupungilla liikkumisesta mukavampaa ja kätevämpää.

Bangkokissa on kaksi eri kulkumuotoa: BTS Skytrain ja MRT Metro. BTS ilmajuna kattaa kaksi linjaa; Sukhumvitin ja Silomin, joita laajennetaan kattamaan suurempaa aluetta. MRT kattaa toistaiseksi vain yhden linjan, mutta suunnitelmia laajennuksesta on tehty.

BTS Sukhumvit linja ohittaa lukuisia hotelleja, kauppoja ja ravintoloita ja kulkee aina Mo Chitiin asti, jossa on vaihtomahdollisuus MRT linjaan, Jatuchak (JJ) viikonloppumarkkinat, sekä Bangkokin pohjoinen bussiasema. Toinen vaihtoasema MRT linjan kanssa on Asoke (BTS) ja Sukhumvit (MRT).

BTS Sukhumvit linjalta voi vaihtaa BTS Silomin linjalle Siamin asemalla, joka sijaitsee Siam Squarella kaupungin ostosalueen keskipisteessä. BTS Silomin linja ohittaa suuren osan Silomin bisnessalueesta, ja Sala Deangin asemalla on vaihtoyhteys MRT linjaan. Silomin linja päättyy Wong Wian Yaille, joka sijaitsee Chao Phrayan Thonburin puolella, mutta jatkoa on suunniteltu aina Tha Phraahan asti.

Kertalippujen hinnat vaihtelevat 15-40THB (0.40-1 euro), riippuen matkan pituudesta. Päivälippuja ja usean päivän lippuja voi ostaa sekä BTS että MRT juniin, jotka ovat hyvä vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat tutustua Bangkokiin. Samoin pitempään kaupungissa oleileville on tarjolla kuukausilippuja ja arvokortteja joihin voi ladata arvoa. MRT ja BTS eivät ole samassa omistuksessa, joten molempiin täytyy ostaa liput erikseen.