Pattaya

Pattaya_beach

Yksi suosittuimmista rantalomakohteista Thaimaassa on Pattaya. Tänä päivänä ehkä ei enää idyllisimmillään oleva Pattaya tarjoaa kuitenkin sen verran laajan valikoiman aktiviteetteja, majoitusvaihtoehtoja ja yöelämää, jolla se pysyy edelleen kilpailukykyisenä muihin kohteisiin verrattuna.

Pattaya sijaitsee Siaminlahden rannalla noin kahden tunnin ajomatkan päässä, n. 150 kilometria Bangkokista kaakkoon. Pattayan maine on ollut länsimaisissa silmissä pahamainen yöelämän syntien keskus. Paikalliset viranomaiset ovat yrittäneet kuitenkin viimeaikoina parantaa Pattayan mainetta, siistimällä rantoja uuteen uskoon ja koettamalla tehdä Pattayasta enemmän perhelomakohdetta.

Pattaya on kuitenkin muutkin kuin pelkästään yöelämää. Esimerkiksi vierailu Sukhumvitin toiselle puolelle tarjoaa arkielämää paikallisittain. Alueella on lukuisten ranta-aktiviteettien lisäksi mahdollista tehdä veneretkiä lähisaariin, joista Koh Lan on ehkä kuuluisin. Samoin sukellus on suosittua myös Pattayan lähivesistöissä. Näiden lisäksi modernimmista huveista kiinnostuneille on tarjolla benjihyppyä, laskuvarjohyppyä, mikroautoilua ja paintball ratoja.

Thainyrkkeilystä kiinnostuneille Pattaya tarjoaa loistavat harjoitusmahdollisuudet useiden Muay Thai Camppien merkeissä, joista Sityodthong on ehkä kuuluisin. Pattayan nyrkkeilystadion löytyy Thepprasit Roadilta Jomtien Beachin läheltä, jossa otteluita järjestetään. Baareissa näkee myös showotteluita, tosi tästä poiketen Best Friend Bar Beach Roadilla tarjoaa oikeita otteluita perjantai-iltaisin ilman sisäänpääsymaksua.

Golf on myös monen Pattayalle matkaavan pääaktiviteetti, sillä Pattayan alueelta ja lähistöltä löytyy monen harrastajan mielestä maailman parhaat kentät: Phoenix, Pattaya Country Club ja Sattahipin Laivastotukikohdan kentät, jolla pääsee pelamaan 18 reikää 1000THB hintaan (n. 25 euroa).

Pattayan sijainti meren äärellä takaa myös tuoreet merenelävät. Tämä yhdistettynä lukuisiin ulkomaalaisten perustamiin ravintoiloihin tekee Pattayan ruokailuvalikoimasta kirjavan. Esimerkiksi ranskalainen, italialainen, sveitsiläinen, saksalainen unkarilainen englantilainen, intialainen, japanilainen ja kiinalainen keittiö on edustettuna. Alueelta löytyy myös suomalaisten perustamia ravintoloita, joista suomiruokaa löytyy koti-ikävää poteville.

Pattaya vetää puoleensa turisteja melkeimpä joka puolelta maailmaa. Tästä johtuen myös majoitusvaihtoehtoja on Pattayalla joka lähtöön, ’tuuletusaukotetuista’ viiden neliön pikkukomeroista viiden tähden huippuhotelleihin. Pattayan keskiosa (Pattaya Klang) on vilkkaampaa aluetta, kun taas Jomtien Pattayan eteläpuolella on hiljaisempi, samoin Naklua Pattayan pohjoisosassa.

Bangkok Suvarnabhumin lentokentältä pääsee Pattayalle noin tunnissa. Kentältä järjestetään bussikuljetuksia jotka ovat muutaman sata THB per henkilö. Samoin taksilla matka maksaa noin 1000THB. Vaikka monelle Pattaya luo hurjia mielleyhtymiä, on se kuitenkin ainakin kerran kokemisen arvoinen lomakohde.

Vinkkejä!

Kannattaa tarkistaa vuokralaitteiden esim. mopon kunto vuokraajan läsnäollessa. Joskus vuokraajat ovat vaatineet korvausta vanhoista naarmuista.

Aja varovasti. Liikennesäännöt ovat välillä ‘joustavia’ joten niitä ei aina noudateta. Muista kuitenkin että olet vieraassa maassa, ja usein paikallisen kanssa kolaroiva ulkomaalainen joutuu maksumieheksi.

Pukeudu asianmukaisesti: rantavarustus rannalle, temppeihin mentäessä pitempää päälle ja kengät pois ennen sisään menoa.

Varaudu taskuvarkaiden varalle erityisesti vilkailla ihmisliikenteisillä kaduilla kuten Walking Street.

Pattayan aurinko on etenkin suomalaiselle iholle polttava, joten kannattaa käyttää aurinkovoiteita.

Vaikkakin laitonta, prostituutio on hengissään Pattayalla. Kannattaa suojata itsensä sukupuolitautien riskeiltä, mikäli vastakkaisen (tai saman) sukupuolen kanssa on yhdynnässä.

Lue myös: