Kaupungit

Bangkok Onnut view

Thaimaassa on useita kaupunkeja, jotka ovat myös lomailijoiden suosiossa. Kuuluisin varmasti on pääkaupunki Bangkok, joka tunnetaan niin vauhdikkaasta yöelämästään, lukuisista shoppailumahdollisuuksista, kuin kaoottisesta liikenteestään.

Chiang Mai tunnetaan ‘Pohjois-Thaimaan pääkaupunkina’, vaikka virallisesti sellaista titteliä ei ole olemassa. Chiang Mai on Bangkokia huomattavasti rauhallisempi, ja erityisesti reppureissaajien ja iäkkäämpien matkaajien suosiossa. Chiang Maista löytyy paljon kulttuurielämyksiä.

Entinen Thaimaan pääkaupunki Ayutthaya on myös monen Thaikulttuurista kiinostuneen matkakohde. Ayutthayan temppelit ja rauniot ovat kuuluisia. Ayutthaya on viehättävä kaupunki, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Rantakaupunki Hua Hin houkuttelee paljon turisteja vuosittain. Hua Hin on Pattayaa rauhallisempi kohde, jossa rannan lisäksi sijaitsee Thaimaan kuuluisimpia Golfkenttiä. Hua Hinin hintataso viimevuosina noussut Pattayaa kalliimmaksi, mutta ei kuitenkaan Thaimaa suurimman saaren Phuketin tasolle.

Pattaya on hurjamaineinen rantakohde 170km Bangkokista kaakkoon. Pattaya on tunnettu railakkaasta yöelämästään, joka houkuttelee paljon kaikenikäisiä juhlijoita. Pattayan ympäristössä on toki muutakin tehtävää ja nähtävää kuten lähellä sijaitseva eläintarha.

Krabi on yksi suomalaisten suosima Thaimaan rantalomakohde Etelä-Thaimaassa. Krabi on viehättävä pikkukaupunki, josta järjestetään paljon saarimatkoja alueen lähisaarille. Finnair lentää suoria lentoja Krabille.