Pyöräily

Thailand bike tour

Thaimaan monipuolinen maasto, erinomaiset tiet ja lämmin vieraanvaraisuus tekevät siitä huippukohteen pyöräilijöille. Niille, jotka pyöräilevät itsekseen, tai niille jotka ovat mukana joillain Thaimaan monista järjestetyistä pyöräilyretkistä, pyöräilijöillä on lukuisia vaihtoehtoja mistä valita.

Siinä missä maastopyöräily on suosittua pohjoisessa, on maantie pyöräily ihanteellisempaa Keski- Thaimaan tasangoilla, Itä- Thaimaassa sekä Etelä-Thaimaan rannikoilla. Kiertueet sisältävät usein käyntejä historiallisilla nähtävyyksillä, kuten Sukhothain ja Ayutthayan raunioilla sekä maan lukuisiin kansallispuistoihin. Thaimaan ympäriajot (Tour de Thailand) ja Issan ympäriajot (Tour de Issan), ovat vuosittaisia Thaimaan pyöräilytapahtumia (enemmänkin kuin kilpailuja) ja sisältävät pyöräilijöitä kaikentasoisista ja kaikenikäisiin.

Jopa pienemmissä kaupungeissa ja niiden ympäristöissä polkupyöränvuokraus tarjoaa ympäristöystävällisen tavan tutustua paikallisiin temppeleihin ja muihin nähtävyyksiin.
On huomattava, että pyöräily Thaimaassa voi olla haastavaa kuumuuden ja kausittaisen monsuunin takia. Paras pyöräilykausi Thaimaassa on viileä kausi: marras-helmikuu.