Kalliokiipeily

Rock Climbing Thailand

Korkealla Andamaanienmeren yllä Krabin kalkkikivikallioilla kalliokiipeilijän hiki hohtaa trooppisen auringon alla. Ei voi ehkä olla mahtavampaa paikkaa maailmassa kalliokiipeilylle kuin tornimaiset kalliot Phra Nang Capella, Ao Nang Beachin ja Krabin kaupungin välissä Etelä-Thaimaassa. Yli 500 tehtyä reittiä rantojen helpoista harjoittelureiteistä (vaikkakaan et todennäköisesti putoa, pehmeä hiekka alla on rauhoittava tieto) huimiin torneihin, jotka nousevat suoraan merestä (yhtä mukavaa kokeneille kiipeilijöille on tieto siitä, että he voivat vilvoitella vedessä kiipeilyn jälkeen).

Puolen päivän ja monen päivän kalliokiipeily kursseja on saatavilla sekä Krabilla että Chiang Maissa, joissa noin 150 reittiä eri vaikeustasoilla. Kaikkiaan yli 1000 reittiä on nimetty ympäri Thaimaata, mukaan lukien useita kiipeily alueita lähellä Bangkokia. Bangkokissa on jopa kiipeilysali, joka tarjoaa opetusta kiipeilyseinällä ennen opiskelijoiden ulosviemistä kokeilemaan taitojaan luonnon helmassa.

Chiang Mai, Koh Phi Phi, ja Raileyn Beach Krabilla ovat kolme tärkeintä kohdetta niille, jotka haluavat oppia kalliokiipeilyä. Vaikka aloittelijat voivat kokeilla kalliokiipeily taitojaan yhden päivän retkellä, paras on tehdä kolmen päivän kurssi, joka kirjaimellisesti näyttää köyden paikan kalliokiipeilyssä. 7-70-vuotiaat kiipeilijät ovat yleisesti tervetulleita, ja Thaimaan kalliokiipeilykohteet ovat maailmankuuluja.