Auton vuokraaminen

Bangkok Rental Car

Vuokraamalla auton ja tutustumalla Thaimaahan itse on erinomainen tapa nähdä todellista Thaimaata. Auton vuokraus on halpa tapa nähdä maaseutua ja tavata Thaimaalaisia arjen keskellä. Vuokrasitpa sitten auton tutustuaksesi Phukettiin tai nähdäksesi maaseudun Chiang Main ympäristössä, auton vuokraus on yleisesti helppo ja melko edullinen vaihtoehto. Yhden suunnan vuokraukset (esim. Bangkok- Chiang Mai) ovat myös mahdollisia, mutta sinun tulee maksaa auton takaisin palautusmaksu (drop-off) itse.

Avis, Hertz ja muut kansainväliset autovuokraamot ovat hyvin edustettuina Thaimaassa, mutta monet autovuokraamot eivät vuokraa autoa tai tarjoa vakuutusta ellei sinulla ole kansainvälistä ajokorttia. Vaikka teknisesti on laillista ajaa Thaimaassa voimassaolevalla ulkomaisella ajokortilla, kansainvälisen ajokortin omistaminen tekee auton vuokraamisesta ja Thaimaassa ajamisesta helpompaa.

Lisäksi Thaimaassa on erinomainen verkosto hyväkuntoisia teitä ja valtateitä kaikkien maakuntien pääkaupunkien ja suurten kaupunkien välillä.

Useimmat tiet ja valtatiet ovat hyvässä kunnossa, ja niillä on kaksi tai kolme kaistaa molemmin puolin, kuten suurimmalla osalla pohjois-etelä suuntaisista teistä (Chiang Mai-Bangkok-etelän rannat). Tie opasteet seuraavat kansainvälistä yleissopimusta ja ovat niin thaiksi kuin Englanniksi, vaikka jotkut ovatkin vain Thaiksi (kuten “Stop” ja “anna tietä”). Osta kunnollinen tiekartta ennen lähtöä, vaikka on hyvä muistaa, että Thaimaan sanat eivät aina käänny johdonmukaisesti (esim. Petburi-katu kartalla ja Phetchaburi tiekyltissä ovat sama asia).