Sukellus ja Snorklaus

Diving-in-Thailand

Sukellus

Laitesukellus Thaimaassa on uskomattoman suosittua. Thaimaalla on yli 1600 km rantaviivaa ja itä- sekä länsirannikko. Molemmilla rannikoilla on satoja saaria kristallinkirkkaassa vedessä, joka on täynnä merielämää, kuten esimerkiksi Barrakudia ja satunnaisia valashaita, mitkä ovat maailman suurimpia kaloja! Sukeltamalla Phuketissa tai Koh Taolla voi nähdä näitä ja monia muita meren eläimiä!

Ne, jotka sukeltavat Thaimaassa ensimmäistä kertaa menevät tyypillisesti Koh Taon saarelle, jonka kirkkaat ja lämpiät vedet sopivat hyvin vedenalaisen maailman kokemiseen. Kymmenet kansainvälisesti hyväksytyt sukelluskoulut, joilla on säännöstellyt hinnat, tarjoavat sukelluskursseja ympäri vuoden.

Koh Phi Phi, joka on lyhyen venematkan päässä Phuketista, on hyvä paikka tehdä vapaa-ajan sukelluksia, ja leopardihaita on usein nähty täällä. Kokeneemmat sukeltajat ja ne, jotka haluavat pääasiallisesti sukeltaa Thaimaan lomallaan, voivat tehdä live aboard -sukellusretkiä Similanin tai Surinin saarille, jotka ovat molemmat luonnonpuistoja, joissa on Thaimaan paras näkyvyys ja mielenkiintoisimmat meren eläimet.

Viime aikoina, erityisesti Thaimaan tuhoisan tsunamin jälkeen, useat ympäristöystävälliset sukelluskoulut ovat vakiinnuttaneet asemansa. Tehtäviin kuuluvat vedenalainen siivous, riuttojenkunnostushankkeet ja live aboard –veneet, jotka on miehitetty harjoittelijoilla  elinkeinokeskuksista. Järjestö nimeltä Green Fins on myös antanut tunnustusta näille sukelluskouluille, jotka ovat erittäin ympäristöystävällisiä.

Snorkeling Thailand

Snorklaus

Koska Thaimaalla on yli 1600 km rantaviivaa Thaimaan lahdella ja Andamaanienmeren puolella, sen rannat ovat ensisijainen kohde monille matkailijoille. Yksi parhaista tavoista kokea nämä rannat on snorklaus, joka on yksi suosituimmista aktiviteeteista Thaimaassa.

Pikaveneet suosituimmista matkailukohteista kuten Phuketista, Pattayalta, ja Koh Samuilta tekevät lukuisia päiväretkiä eri snorklauskohteisiin. Retkillä tarjotaan ruokaa, virvokkeita sekä snorklauslaitteita ja opetusta. Snorklaaminen ei ole kovin vaikeaa: kiinnität vain maskin ja snorkkelin päähäsi ja heti kun hyppäät veteen olet kalojen ympäröimänä Thaimaan uskomattoman kauniissa vesissä.

Snorklaus on ympärivuotista toimintaa lähes kaikilla Thaimaan rannoilla ja saarilla. Ko Taolla voit snorklata rannalla kun Pattayalla joudut ottamaan veneen päästäksesi parhaimmille koralliriutoille snorklaamaan. Lisäksi Thaimaan lämpimillä trooppisilla vesillä ei tarvita märkäpukua. Paitaa suositellaan pidettäväksi, koska moni on niin innoissaan vedenalaisista kaloista, että he polttavat snorklatessa selkänsä pahasti!