Risteilyt ja purjehtiminen

Bangkok Dinner Cruise

Risteilyt

Bangkokissa risteilyt ovat hyvä tapa nähdä kaupunkia. Chao Phrayalla on helppo liikkua erilaisilla veneillä, ja se tarjoaa matkailijoille lukemattomia vaihtoehtoja maisemien katselemiseen. Veneillä matkustaminen on uskomattoman kätevää, sillä useimmat venereitit yhdistyvät BTS Skytrain Silom -linjaan Saphan Taksin -asemalla ja pysähtyvät nähtävyyspaikoilla ympäri jokea, kuten esimerkiksi Chao Phrayan tärkeimmällä nähtävyydellä Wat Arunilla (the Temple of Dawn).

Päiväristeilyiden lisäksi tarjolla on monia illallisristeilyitä, joiden aikana vierailijat voivat nauttia valaistuista nähtävyyksistä Bangkokin Chao Phraya -joen varrella sekä erinomaisesta Thai-ruoasta. Pienemmät ja romanttisemmat illallisristeilyt ovat myös merkittäviä nähtävyyksiä Chiang Maissa ja Ayutthayassa, joista jälkimmäinen on vain vähän matkaa jokea ylös Bangkokista ja päiväristeily tänne on jo itsessään mahtava kokemus.

Thaimaan rannoilla ja saarilla on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan yhden tai useamman päivän seikkailulle. Phuketista pääsee päiväretkille Phang Nga -lahdelle, Koh Phi Phille ja jopa Similan-saarille. Koh Samuilta lähteviin retkiin kuuluu snorklausta ja melontaa sekä lounas Mu Ang Thong -merikansallispuiston ympäristössä tai Koh Nang Yuanilla, joka on postikorttimainen hiekkakielekkeiden yhdistämä saari Koh Taon vieressä. Restauroituja Kiinalaisia puuveneitä ja muita luksus purjeveneitä on myös saatavilla, joko päiväretkille tai pidemmille, eksklusiivisemmille ja romanttisille lomille Phuketin ulkopuolella.

Thaimaan pienemmillä saarilla, sisämaassa, joella ja maakuntien pääkaupungeissa on yleisempää vuokrata pitkähäntäveneitä tunti kerrallaan tai koko päiväksi. Näillä veneillä pääsee kätevästi rannalta toiselle ja lähisaarille sekä kaukaisiin joenvarrella sijaitseviin kyliin.

Pattayalla ja Phuketissa palvelee useita kansainvälisiä risteilyaluksia, jotka toimivat osana Aasian tai koko maailman kattavia risteilyitä suurilla luksusristeilyaluksilla.

Illallisristeilyt

Bangkokin illallisristeilyt Chao Phraya -joella luovat turisteille romanttisen tavan kokea kaupunkia. Lukemattomia illallisveneitä, aina suurista ja eloisista pieniin ja intiimeihin, seilaa joka ilta pitkin Chao Phraya -jokea hienosti valaistun Wat Arunin (the Temple of Dawn) ja joidenkin maailman hienoimpien hotellien ympärillä.

Muutaman tunnin jokimatkan päässä sijaitsee Thaimaan entinen pääkaupunki Ayutthaya, jossa nämä illallisristeilyt ovat myös merkittävä nähtävyys, seilaten mahtavasti valaistujen raunioiden ohi ja tarjoten erinomaista Thai-ruokaa. Saman tyyppiset jokiveneillallisristeilyt Chiang Maissa eivät sisällä valaistuja temppeleitä, mutta sitäkin enemmän romantiikkaa.

Purjehtiminen / Veneily

Siaminlahti ja Andamaanienmeren rannikko tarjoavat molemmat navigoitavia vesistöjä. Phang Nga -lahti, joka sijaitsee vähän Phuketista itään, on Thaimaan parasta purjehdusaluetta. Purjehduspäiväretket Phuketista sisältävät vierailuita kelluviin kyliin ja James Bond -saarelle, joka on yksi lahden päänähtävyyksistä. Vakavammille purjehtijoille on tarjolla opetusta ja yksityisiä pitempiä erikoismatkoja, joihin kuuluu retkiä Surin-saarille ja Koh Tarutao -merikansallispuistoon. Jopa Pattayalle meneville vierailijoille on monia erilaisia päiväretkimahdollisuuksia läheisille saarille tai kauemmas Hua Hiniin tai jopa Koh Samuille.