Ranta-aktiviteetit

Thailand beach activities

Thaimaan parhaita luonnonnähtävyyksiä ovat sen lukemattomat rannat ja saaret. Thaimaalla on monta rannikkoa, jotka ovat pääasiallisesti sen itä- ja länsirannikko. Myös geologiset olosuhteet ja merenalainen elämä ovat ainutlaatuista. Lisäksi Thaimaan yli 1600 km rantaviivaa sisältää vilkkaita ranta kaupunkeja, kuten Pattaya ja Patong Beach (Phuket) ja turmeltumattomia kansallispuistoja, mukaan lukien Koh Similanin ja Koh Tarutaon meriluonnonpuistot.

Jotkut Thaimaan rannat, kuten Pattaya ja Hua Hin ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä Bangkokista ja tarjoavat selvästi ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Pattaya on vilkkaampi, ja siellä on elävämpi yöelämä, kun taas Hua Hin on suosittu perheiden keskuudessa. Molemmat tarjoavat vierailijoille runsaasti toimintoja aina vesihiihdosta ja ratsastukseen.

Lyhyen lennon päässä Bangkokista, ovat Thaimaan suositut saaret Koh Samui ja Phuket, joissa molemmissa on useita eri rantoja. Majoitus sisältää maailmanluokan viiden tähden kylpylöitä ja maalaismaisempia bungaloweja rannalla. Rantojen aktiviteetit ulottuvat golfista meri-melontaan. Sekä Samuilla että Phuketissa on lähisaaria, jotka ovat erinomaisia päiväretkille. Eksoottiset saaret Koh Tao ja Koh Phi Phi ovat ihanteellisia päiväretkikohteita naapurisaarilta Samuilta ja Phuketista, sekä ne tarjoavat snorklausta ja laitesukellusta, majoituksia ja aktiviteetteja.

Jo olevia ja tulevia Thaimaan ranta kohteita ovat Khao Lak ja Krabi, jotka tarjoavat houkuttelevia kokemuksia kuten ekomatkailua ja kalliokiipeilyä. Kauempana näistä suositummista kohteista ovat sadat vähemmän tutkitut Thaimaan saaret ja rannat, joissa kävijät voivat nauttia omasta rauhasta, loikoilla riippumatossa, syödä tuoreita meren antimia, ottaa hierontoja rannalla ja puikkelehtia eri rannoilla pitkähäntäveneiden kyyditsemänä.

Thaimaan rannat ja saaret ovat suosituimpia turistikohteita ja lähes kaikki kuviteltavissa olevat vesi aktiviteetit ovat saatavilla. Purjelautailu, melonta, snorklaus ja laitesukellus ovat vain muutamia niistä lukemattomista toiminnoista, joita Thaimaan saarilla ja rannoilla voi suorittaa. Monet sisämaan kohteista, kuten Chiang Mai, sijaitsevat lähellä suuria jokia ja tarjoavat monia muita vesiurheilulajeja, joista suosituin on koskenlasku ja melonta.