Meditaatio

Meditation Thailand

Buddhalaisena kansakuntana Thaimaa on täynnä upeita temppeleitä ja retiriittejä, joiden tarkoitus Thaimaalaisille on omistaa heidät itsensä Buddha Siddharta Gautaman opeille. Koska Thaimaa on niin avoin maa ja buddhalaisuus niin avoin uskonto, vierailijoiden on helppo opiskella buddhalaisuutta ja harjoitella meditaatiota lukuisissa Thaimaan temppeleissä.

Ne, jotka ovat kiinnostuneita buddhalaisuudesta voivat osallistua “munkki keskusteluun” Wat Chedi Luangissa tai Wat Suan Dokissa Chiang Maissa. Nämä ja muut temppelit antavat vierailijoiden tulla opiskelemaan intensiivisesti meditaatiota viikoksi tai pidemmäksi aikaa.

Vaikkakin kiehtovaa, nämä meditaatio opiskelut jaksot eivät ole niille, jotka eivät ole valmistautuneet vakavaan itsetutkiskeluun. Meditaation tarkoitus on puhdistaa mieli ja saavuttaa selkeyttä ja sisäistä rauhaa, minkä vuoksi useimmat meditaation ohjelmat eivät salli oppilaiden puhua heidän oleskeluaikanaan, lukuun ottamatta laulamista ja keskusteluja vanhempien munkkien kanssa, jotka auttavat meditaatio tekniikoissa. Lisäksi meditaation luonne voi olla hieman arkipäiväistä, joten vierailijoiden odotetaan seuraavan rutiineita ja menettelytapoja huolellisesti jos he haluavat aidosti oppia mietiskelemään kunnolla ja saada eniten irti kokemuksesta.

Niille, jotka eivät pysty sitoutumaan erillisiin meditaatioihin, josta ei voi poistua helposti, Wat Mahatat lähellä Bangkokin Grand Palacea sallii vierailijoiden opiskella meditaatiota yhtä tiukasti, mutta myös joustavammin aika vaatimuksin.