Ekoturismi

Thailand Natural Park

Thaimaassa on runsaat luonnonvarat, kuten erilaisia kasveja ja eläimiä sekä monipuolinen luonto. Thaimaassa on yli 100 luonnonpuistoa, joista yli 20 on merikansallispuistoja. Thaimaassa on yli 1000 nisäkäslajia, lukuisia lintuja, niin syntyperäisiä kuin muuttolintujakin, sekä mahtava merenalainen elämä.

Jokainen Thaimaan luonnonpuisto on ainutlaatuisten kasvien ja eläimistön asuttama, pohjoisten vuoriston lauhkeilta metsiltä ja Keski-Thaimaan laajentuvilta tasangoilta Koillis-Thaimaan savanneille ja Eteläisen rannikon mangrove-metsiin. Villieläinten monimuotoisuus koostuu apinoista, gibboneista, elefanteista, karhuista ja jopa valashaista, joka on maailman suurin kala.

Eko-aktiviteetit Thaimaassa sisältävät vaellusta, melontaa, snorklausta, luontokuvausta, koskenlaskua, lintujen tarkkailua ja muiden villieläinten, kuten norsujen ja gibbonien bongausta.

Thai-kasvit ja -eläimet ovat molemmat ainutlaatuisia ja monipuolisia, ja vaihteleva ilmasto sopii erilaisille kasvi- ja eläinlajeille.

Luonnonmetsä kattaa lähes 25% Thaimaasta, joka koostuu pääasiassa monsuuni- ja sademetsästä. Monsuunimetsät koostuvat pääasiassa lehtipuista, jotka ovat karistaneet lehtensä kuivakauden aikana veden säästämiseksi. Sademetsän alueet ovat täynnä ikivihreitä puita. Rannikon alangot ovat tulvillaan rottinki- ja mangrove kasvillisuutta tavallisen sademetsäkasvillisuuden lisäksi.Vaellus, ratsastus, maastopyöräily ja melonta ovat hienoja tapoja päästä ulos Thaimaan luontoon ja ottaa kaikki irti elämyksestä Thaimaassa.

Thaimaa on kuuluisa myös sen lukuisista hedelmä- ja kukkalaakeripuista sekä kasveista. Kukkalajeista tunnetuin on Orkidea, josta on yli 27000 eri lajikkeita.

Vaikka niiden elinympäristön pieneneminen on vähentänyt eksoottisten eläimien määrää Thaimaassa, on Thaimaassa olemassa vielä paljon erilaisia ​​alkuperäisiä lajeja. Tunnetuin näistä on Elefantti, joita on vielä noin 1000 jäljellä, pääasiassa Thaimaan luonnonpuistoissa. Suurimmat nisäkkäät ovat tiikeri, leopardi, Malaiji-karhu, sambar-hirvi, saukko sekä sivettikissa. Kiipeilyeläimiä ovat Gibboni ja useat apinalajit. Myös lampaita, vuohia, härkiä, tapiireja, villikarjaa, villisikoja ja erilaisia ​​käärmeitä, kuten kobria, löytyy Thaimaan alkuperäislajeista.

Thaimaassa on yli 900 pesivää alkuperäis- tai muuttolintulajia. Lintujentarkkailumatkat ovat erityisen suosittuja Sam Roi Yotin luonnonpuistossa ja Khao Sokissa, jossa elää kuusi lajia sarvinokkia. Krokotiilejä, liskoja ja kilpikonnia on useita lajeja. Joki- ja rannikkovedet ovat tulvillaan kaloja.


Lue myös: