Paikallinen elämäntyyli

floating market

Todellisen paikallisen Thai-kulttuurin kokeminen on yksi Thiamaan vierailun kohokohtia. Monet matkailijat haluavat mennä pohjoisiin maakuntiin, kuten Chiang Maihin ja Chiang Raihin, koska ne vaikuttavat paljon aidommalta Thaimaalta kuin rantakohteet tai Bangkok, joka on kiistämättä 2000-luvun metropoli. Huolimatta siitä mihin missä päin Thaimaata matkailija vierailee, Phuketissa, Bangkokissa tai Khon Kaenissa, paikallisen Thaimaalaisen elämäntyylin voi kokea monella tavalla.

Yksi parhaista tavoista kokea paikallista elämää on kokeilla paikallisia Thai-ruokia. Ruoka on ehdottomasti yksi Thai-kulttuurin suurista iloista. Vaikka monet ulkomaalaiset rakastavat sitä Thai-ruokaa jota ravintoloissa tarjoillaan, jotkut parhaista Thai-ruoista löytyvät katukeittiöistä. Useimmat katukeittiöt erikoistuvat tietyn tyyppisiin aterioihin riippuen siitä onko kyseessä riisi- vai nuudelipohjainen ruoka ankan, porsaan, kanan tai lihan kanssa.

Mikäli epäilet syödä Thai-ruokaa kadulla, etsi mahdollisimman suosittu paikka (jossa paikalliset syövät) ja katso mitä on tarjolla. Höyryävä nuudelikulho on yleensä turvallinen valinta ja katukokit voivat aina suositella jotain, joka sopii länsimaalaisille vatsoille.

Toinen hyvä tapa tutustua Thai-kulttuuriin ovat Thai-markkinat. Useimmat thait ostavat ruokatarvikkeensa aamumarkkinoilta. Näillä markkinoilla on saatavilla kaikenlaista kasvista sekä lihaa, ja kokemus on melkoinen silmille ja nenälle. Paikalliset Thai-markkinat pienemmissä kaupungeissa ovet kuin tavarataloja, jotka myyvät kaikkea aina vaatteista elektroniikkaan. Joillain markkinoilla saatetaan kaupata jopa buffaloita. Jos kiertelet minkä tahansa Thai-kaupungin takakujilla, niin tulet varmasti törmäämään kiinnostaviin markkinoihin. Voit myös kysyä hotellista tai hostellistasi apua.