Aktiviteetit

Thailand activities

Vaikka monet hakevatkin lomalta lepoa ja rauhaa, Thaimaa tarjoaa loistavat puitteet erilaisille harrastuksille ja aktiviteeteille.

Sukeltaminen Thaimaassa on uskomattoman suosittua. Thaimaalla on yli 1600 km rantaviivaa ja itä- sekä länsirannikko. Molemmilla rannikoilla on satoja saaria kristallinkirkkaassa vedessä, joka on täynnä merielämää, kuten esimerkiksi Barrakudia ja satunnaisia valashaita, mitkä ovat maailman suurimpia kaloja! Sukeltamalla Phuketissa tai Koh Taolla voi nähdä näitä ja monia muita meren eläimiä!

Golf on saavuttanut valtavan suosion Thaimaassa. Runsaiden viheralueiden ja hyvän palvelun maineessa oleva Thaimaa oli luonnollinen valinta kehittäjille ja suunnittelijoille rakentaa korkeatasoisia golfkerhoja ja -ratoja. Siinä missä aloittelijat hyötyvät kohtuullisista hinnoista voivat kokeneemmat pelaajat nauttia upeasta ilmastosta ja haastavista kentistä, kuten kukkulaisesta Santiburin kentästä Koh Samuilla.

Thaimaan kuvankauniit rannat tarjoavat lukuisa ranta-aktiviteettejä. Jotkut Thaimaan rannat, kuten Pattaya ja Hua Hin ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä Bangkokista ja tarjoavat selvästi ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Pattaya on vilkkaampi, ja siellä on elävämpi yöelämä, kun taas Hua Hin on suosittu perheiden keskuudessa. Molemmat tarjoavat vierailijoille runsaasti toimintoja aina vesihiihdosta ja ratsastukseen.

Thaimaan monipuolinen maasto sisältää sekä kehittyneitä että koskemattomia alueita, jotka mahdollistavat erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Extreme-toiminta, kuten paintball ja benji-hyppy, ovat lähempänä matkailukeskuksia, kuten Samuita ja Pattayaa. Mutta olemassa on monia ulkoilma-aktiviteetteja, joissa hyödynnetään suojattuja ja vielä turmeltumattomia alueita Thaimaassa. Aktiviteetit, kuten ratsastus, norsusafarit, luolien tutkiminen ja kalliokiipeily antavat kävijöille mahdollisuuden pitää hauskaa samalla kuin he tutkivat Thaimaan kaunista maaseutua.

Kylpylät ja hyvinvointikeskukset ovat monen matkan kohokohta. Thaimaan kulttuuriin, joka on pitkään saanut vaikutteita intialaisesta kulttuurista, kuuluu pitkät hieronta ja hyvinvointiperinteet. Thai-hieronta on vuosisatoja vanha käytäntö, joka perustuu stimuloivaan elämänvirran kierrättämiseen läpi kehon. Thaimaassa on monia mahdollisuuksia vierailla erilaisissa päiväkylpylöiden Thai-hieronnoissa tai mennä maailmankuuluihin kylpylöihin ja hyvinvointikeskuksiin, jotka voivat suunnitella juuri sinulle sopivan hoitopaketin. Näihin voi kuulua myös erilaisia ruokavalio- tai paastohoitoja ja muita kokonaisvaltaista hoitoja.

Thaimaassa on runsaat luonnonvarat, johon kuuluvat erilaiset kasvit ja eläimet sekä monipuolinen luonto ja villielämä. Thaimaassa on yli 100 luonnonpuistoa, joista yli 20 on merikansallispuistoja. Thaimaan eläinlajeihin kuuluu yli 1000 nisäkäslajia, lukuisia lintuja, niin syntyperäisiä kuin muuttolintujakin, sekä mahtava merenalainen maailma.

Buddhalaisena kansakuntana Thaimaa on täynnä upeita temppeleitä ja retiriittejä, joiden tarkoitus Thaimaalaisille on omistaa heidät itsensä Buddha Siddharta Gautaman opeille. Koska Thaimaa on niin avoin maa ja buddhalaisuus niin avoin uskonto, vierailijoiden on helppo opiskella buddhalaisuutta ja harjoitella meditaatiota lukuisissa Thaimaan temppeleissä.

Muay Thai, eli Thainyrkkeily, on Thaimaan kansallisurheilu. Aikaisemmin taito, joka oli välttämätön taistelussa selviytymisessä, on nykyään yksi suosituimmista taistelulajiurheiluista maailmassa. Taistelijat ympäri maailmaa matkustavat Thaimaahan harjoittelemaan Muay Thaita, ja ulkomaalaisten osallistuminen Thainyrkkeilyotteluihin Bangkokissa tai maaseudulla ei ole enää ole harvinaista.

Thaimaa tarjoaa loistavat puitteet kalastukseen. Sekä makeanvedenkalastus että valtamerikalastus ovat suosittuja harrastuksia Thaimaassa. Makeanvedenkalastajat voivat testata voimiaan monia eksoottisia Thai-kalalajeja vastaan.

Kulttuurin ystäville on tarjolla erilaisia kulttuuriaktiviteettejä. Thai-kulttuuriin kuuluu monia performanssitaiteita, kuten Thai-tanssi, draama ja urheilu, joista kaikista löytyy monia variaatioita. Variaatioesitykset, joihin kuuluu monia eri teatteritaiteita, ovat suosittuja Chiang Maissa, Bangkokissa, Phuketissa ja Pattayalla. Joissain paikoissa on tarjolla myös Thai-kulttuuriesityksiä, jotka keskittyvät tiettyyn taiteen lajiin.

Koska Thaimaassa on edulliset hinnat, erinomainen sää ja lämmin vieraanvaraisuus, se on erinomainen kohde niille, jotka haluavat opiskella kursseja loman aikana. Thai-ruoanlaitto, Thai-hieronta ja Muay Thai ovat suosittuja kulttuuriaiheisia opiskelun kohteita, joita voi opiskella yhden päivän tai koko loman ajan.

Bangkokissa risteilyt ovat hyvä tapa nähdä kaupunkia. Chao Phrayalla on helppo liikkua erilaisilla veneillä, ja se tarjoaa matkailijoille lukemattomia vaihtoehtoja maisemien katselemiseen. Veneillä matkustaminen on uskomattoman kätevää, sillä useimmat venereitit yhdistyvät BTS Skytrain Silom -linjaan Saphan Taksin -asemalla ja pysähtyvät nähtävyyspaikoilla ympäri jokea, kuten esimerkiksi Chao Phrayan tärkeimmällä nähtävyydellä Wat Arunilla (the Temple of Dawn).

Thaimaa on romanttinen maa sen idyllisten trooppisten rantojen, majesteettisten temppeleiden, kiehtovan kulttuurin ja maailmanluokan palvelujen ja majoituksen ansiosta. Sen vuoksi se onkin suosikkikohde niille, jotka haluavat mennä naimisiin eksoottisessa kohteessa ja kokea ainutlaatuisen häämatkan.